Selamat Kembali Ke Sekolah Untuk Tahun 2022/2023

Selamat Kembali Ke Sekolah Untuk Tahun 2022/2023.Dan hari ni merupakan hari pertama persekolahan untuk penggal baru.

Alhamdulillah, adik dah pun naik ke sekolah darjah 1 tahun ni untuk sesi belah petang untuk sekolah kebangsaan dan sesi pagi untuk sekolah agama.

Sebelum umi kena Covid hari tu, sempatlah umi ke Minggu ukhwah Auni untuk kelas darjah 1 sekolah agama.

Selamat Kembali Ke Sekolah Untuk Tahun 2022/2023

Ni kira simbolik penyerahan murid antara ibubapa dan cikgu la.Ada juga ikrar janji antara ibubapa dan cikgu-cikgu.

Baca juga : Doa Ibubapa untuk Anak menghadapi Peperiksaan

1st time umi hadirkan diri dalam majlis macam ni.Yelah, masa kakak dulu tak sempat sebab PKP kan.Jadi takdelah majlis-majlis macam ni.

Selamat Kembali Ke Sekolah Untuk Tahun 2022/2023

1st day dia ke Sekolah agama dan jumpa kawan-kawan satu kelas dia.Kemain excited sebab lengkap berpakaian sekolah.Dari dia tadika lagi dia dah teringin nak pakai baju macam kakak.

1st day kelas kan.Happy bukan main lagi.Nasiblah zaman sekarang ni cikgu boleh hantar gambar kat group.Jadi taulah sedikit sebanyak perkembangan anak kita dalam kelas.

Alhamdulillah..janji dia happy dan nak ke sekolah tu dah buat umi happy dah.

Selamat kembali ke Sekolah untuk anak-anak.Semoga dilindungi dari segala wabak penyakit dan perkara-perkara yang memudaratkan..

Allahumma Ya Bari

Ya Allah Ya Baari’ Yang Maha merancang, Engkaulah yang merancang dan mengatur kejadian alam ini.Engkau tuhan kami yang merancang kehidupan manusia dan perjalanan seluruh makhluk didunia ini.Sesungguhnya perancangan  dan pengaturan dariNya sangat hebat dan cukup sempurna.

Apa pun Selamat Kembali Ke Sekolah Untuk Tahun 2022/2023 ye semua.

p/s : hari ni umi cutikan dulu si adik dek kerana umi baru je lepas dari kuarantin.Badan pun masih melayang lagi bila bangun.Insyallah sekolah petang hari ni sekolah.Yelah 1st day kan dia nak ke Sekolah Kebangsaan untuk sesi petang tahun ni.

Alhamdulillah hari ni umi dah habis kuarantin.Tengok My sejahtera pun dah bertukar biru dah.Lepas ni kena amik booster la nampaknya.Anak-anak pun umi akan vaksin kan mereka untuk lindung diri mereka.

 

 

1 Comment

  1. Selamat kembali ke sekolah anak-anak.. moga Allah lindung anak-anak..

Leave a Reply

Your email address will not be published.