SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU

SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU | Penggemar Kopi khususnya warga Johor, berita baik untuk korang kerana San Francisco Coffee yang terkenal dengan aneka Coffee sedap  sudah pun berada di Johor Bahru

Pada 30 Oktober 2018, telah berlangsungnya pembukaan rasmi San Francisco Coffee di Capital City Johor Bahru.Perasmian SF Coffee pertama di Selatan telah berlansung dengan tema Seni dan Kopi.Dengan pembukaan julung kalinya di Selatan Tanah air di Capital City ini,mereka menawarkan suasana kkasik yang menggabungkan warna kopi berwarna kopi vintage coffee-coloured brown of a 70s Japanese kissaten yang merangsang semua deria bau,sentuhan, rasa, pendengaran dan penglihatan.

SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU
SF Coffee Team dari Kiri Mr.Nik Azaa(SF Coffee Head of Marketing) Dato’ Kamal YP Tan(Group Chief Executive Officer od Envictus International(Dato’ Jaya JB Tan(Chairman of Envictus International) dan Ms.Koo Sue San(General Manager of SF Coffee)

Ms Koo Sue San, Pengurus Besar SF Coffee berkata bahawa San Francisco Coffee meraikan keunikan, kreativiti dan keperibadian, yang jelas dalam setiap kedai mereka. Cawangan Johor yang pertama akan menonjol dari selebihnya kerana ia akan dimasukkan secara khusus dengan unsur artful yang bersemangat, yang merupakan pameran pameran seni mini.

Mss. Koo Sue San berkata, mereka sangat gembira dengan pembukaan SF yang pertama di Johor Bahru ini kerana mereka dapat berkongsi Kopi yang mereka hasilkan, idea dan kreativiti mereka kepada rakyat selatan.Pembukaan cawangan di Johor bukan hanya sekadar memberi peluang pekerjaan sahaja malah melahirkan banyak kepentingan bersama orang Johor iaitu rasa cintakan kopi itu sendiri.

Kami cuba untuk membawa orang-orang lebih dekat dengan kopi kami dan biarkan mereka mempunyai pengalaman yang bermakna, berkesan dan mesra sejati dengan apa yang SF Coffee adalah mengenai; dari masa mereka masuk ke ketika mereka meninggalkan kedai. Kami mahu mereka membuat kenangan bersama kami di sini di SF Coffee, “kata Ms Koo.

Untuk memperingati pembukaan kedai kopi SF pertama di Johor sambil memeluk hubungan kopi SF dengan seni, SF Coffee melancarkan pameran seni mini, “SF Coffee: Colors of the South” – menggambarkan ucapan terima kasih kepada sambutan hangat JB.

“SF Coffee adalah semua tentang meraikan dan menghormati kesenian dan keperibadian. Kami amat berbesar hati untuk dapat bekerja dengan bakat tersebut untuk memperkenalkan apa yang SF Coffee benar-benar menonjol kepada orang-orang Selatan untuk kali pertama! “Kata Ms Koo.

Semasa pelancaran hari tu sempatlah aku meninjau hasil lukisan 3 orang seni lukis and seriously rasa kagum dengan diorang kerana menghasilkan tema seni mengikut Negeri Johor.Jom tengok ketiga-tiga hasil rekaan mereka

Hasil seni dari Johor iaitu Jaie Ramli mempersembahkan hasil seni yang diberi nama “Lentera Wajah” sempena pembukaan SF Coffee pertama di Johor Bahru
Hasil seni kedua dari Trusk yang bernama “Irama Teluk Belangah” sempena pembukaan SF Coffee pertama di Johor bahru
Hasil seni  Eva’s dari KL yang diberi nama “Snap Shots” sempena pembukaan SF Coffee di Capital City Johor Bahru

Pameran mini-seni yang unik ini menampilkan karya-karya bakat tempatan termasuk Eva Production dan orang asli Johor Jaie Ramlee dan Trusk yang telah mencipta kesenian di atas cawan SF Coffee yang merupakan gambaran sempurna dari gaya dan kemahiran mereka yang unik. Pelawat dapat mengagumi karya seni mereka di kedai kopi SF Capital Capital City dari sekarang hingga 31 Disember 2018.

SF COLOURING CONTEST 

Sempena dengan pelancaran Outlet di Johor Bahru ini, SF Coffee telah mengumumkan pertandingan mewarna di seluruh negara di mana dengan setipa pembelian minuman dalam bentuk kopi Marty Woods SF Coffee yang unik(boleh di dapati di mana-mana outlet SF Coffee)mengajak pelanggan mereka untuk menyertai pertandingan mewarna dan berpeluang untuk memenangi hadiah Kopi dan hadiah-hadiah lain dari San Francisco Coffee.

SF Coffee Colouring contest
Kredit pic : kasihjuju.com

Peserta hanya perlu mewarna Piala SF Marty Woods unik, memuat naik ke Instagram dan hashtag #SFCoffeeXMartyWoods dan #SFCoffeeColouringContest untuk tujuan pengesanan. Penyerahan pertandingan mewarna ditutup pada 30 November 2018.

Wajib dapatkan cawan seperti di bawah ni tau untuk sertai contest..korang warnakan dan upload di Instagram dan facebook dengan menggunakan hashtag di atas tu

Kredit pic www.ceriteraibu.com

Dan tak lupa jugak,bagi korang yang ingin mendapatkan Tumbler yang comel hasil lukisan mereka ini boleh di dapati di Outlet-Outlet SF Coffee seluruh Negara..Aku dah dapat,korang bila lagi…

SF Coffee Tumbler

Sempatlah merasa Coffee yang enak dari SF COFFEE ni..memang berbaloi…Yang penting SF Coffee ada citarasa sendiri dalam penyediaan Coffee mereka.TAHNIAH SF COFFEE .

Orang Kuat SF COFFEE iaitu En.Nik Azwaa, Dato’Kamal YP Tan, Dato’Jaya JB Tan dan Ms. Koo Sue San

Selesai sudah pelancaran SF Coffee di Capital City.Kami para blogger sempat bergambar kenangan di depan pintu masuk SF Coffee.

SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU
Kredit pic : sislin76.com

Untuk maklumat lanjut tentang SF Coffee ni boleh layari website dan fanpage mereka :-

Website

www.sfcoffee.com

Instagram

www.instagram.com/sfcoffee

Facebook

www.facebook.com/sfcoffee

Loading

7 thoughts on “SAN FRANCISCO COFFEE DI CAPITAL CITY JOHOR BAHRU

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *