Review Product : Simple Kind To Skin

Review Product : Simple Kind To Skin| Ini bukan review product tajaan occay..Ini review product yang aku amalkan sebulan yang lalu..
Perkara yang aku suka sangat tentang Product Simple ni adalah 100% Non Chemical.
Tak mengandungi apa apa bauan pun.
Bermulanya menggunakan Face Wash simple kind to skin nie masa aku pergi ke Negeri Sembilan bulan lepas.Of course aku terlupa nak bawa pencuci muka aku..Terpaksalah ke Guardian(itu je yang dekat).
Bila dah terlalu banyak sangat pencuci muka yang dijual,aku tak tau mana nak pilih..So,dah set kat dalam kepala nie nak cari yang natural punya pencuci muka dan non chemical..Sampailah aku terbaca di belakang pencuci muka Simple Kind to skin nie.
Aku ambil yang ni,sebab dia boleh control oily kat muka..Satu lagi dalamnya ada biji biji..tu yang aku suka.
Clear Skin Oil Balancing Exfoliating Wash
Lepas dah pakai sebulan,elok pulak sekali minum dengan Ephyra tu,aku dah tak rasa kulit muka aku boleh goreng telur..hahaha..Maksudnya dah tak oily gila-gila macam dulu la..
So,disebabkan sekarang nie dah bermacam produk yang dilistkan mengandungi chemical dan bahan terlarang,So aku decide nak tukar kepada produk yang non chemical seperti ini.
Semalam berkira-kira,masuk Guardian,ternampak set untuk product nie,terus aku beli.Harga set percubaan nie Rm19.90..So,aku fikir better cuba yang kecil je dulu..lagipun tak banyak sangat product Simple nie dijual kat sini..Product nie berasal dari UK ok…Bukan Ulu klang.
simple kind to skin
1.Facial Wash Gel(tak banyak sabun)
2.Toner
3.Light Moisturizing

simple kind to skin
Kalau korang rajin nak membaca apa yang terdapat  bahan bahan dalam Simple skin care nie
boleh rujuk website mereka . http://simpleskincare.my/
So far aku pakai ok je. takde masalah kat kulit aku.Product nie pun sesuai untuk semua jenis kulit muka..

Loading

21 Comments

  1. nk try tp MG jenis pemalas nk pakai toner la tu bagai ..huhu
    tp yg non chemical mmg gud 🙂

  2. blogwalking here..salam kenal dari akak..
    done follow..keep in touch 🙂

  3. I would love to try different kinds of products and see which one are giving the best result, but unfortunately my skin are very sensitive, I tried different kinds of products before and they just makes me gew more pimples than before i started using it xD

  4. kita pernag guna product ni dulu..tapi tak lama coz suka tukar-tukar product..he..he

  5. Assalamualaikum kak ida. wahh dulu masa kerja kat guardian selalu nampak brand ni. tapi tak pernah terlintas nak guna. hehee macam bagus je… hihi sheila baru tukar garnier kepada safi balqis. muka kering sangat masa pregnant ni T_________T

  6. macam bagus jeeee. boleh guna nanti kalau rase nak tuka produk .

  7. Belum pernah nampak lagi product ni..nanti jeling2 kat Guardian dulu 😀

  8. salam…
    wah ni first time saya dgr pasai jnama produk ni..
    bgus..boleh cuba,..klau sesual dgn skin 😛

  9. kalau serasi, terus amalkan..
    saya buat masa ni serasi dgn safi rania..

  10. best kan akalau ade product yg berkesan untuk kulit sendiri..tak perlu nak cari product lain 🙂

  11. saya pernah jadi pengguna setia simple..tapi sekarang dah tak pakai sebab, selepas saya tahu bahanya paraben atau metyl paraben saya terus berhenti..memang lah suka sangat pakai, masa pakai tu kulit x keluar jerawat pun walaupun x putih xpe lah…tapi sebab ada kandungan bahan kimia merbahaya saya stop..nak tau apa saya guna sekarang, follow blog saya..ye..yang penting selamat. value your money..

    http://syadzilamustafa.blogspot.com/2015/05/best-skincare-nutriwhite-shaklee-memang.html

  12. Saya pun baru je beli trial pack Simple. Hope sesuai dgn kulit. Tq dear 🙂

  13. Haha..i ejen shaklee. Pon xpki nutriwhite yg hrgs beratus tu.wlau bgus.spe ad duit byk try la.amik vivix skli

  14. Produk simple ni ad paraben ke…xblh pakai ke

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *