Online Consultation di Klinik Dr Bazilah, Klinik kulit dan Aesthetic di Shah Alam dan Bangi untuk Rawatan Kulit Muka dan Rambut Semasa PKP

klinik dr bazilah

Macam mana nak dapatkan rawatan semasa musim PKP ni? Di sini aku nak kongsikan dengan korang klinik kulit dan aesthethic yang terletak di Shah Alam dan Bangi iaitu Klinik Dr Bazilah. Di sini korang boleh dapatkan consultation dan rawatan secara online waktu pandemik Covid 19 ni. Macam mana caranya? Korang kena baca sampai habis.

Kalau sebut tentang aesthetic apa yang terlintas dalam fikiran korang? Pada aku, aesthethic tu membuat rawatan muka supaya kita dapat kulit muka yang cantik dan flawless. Aku rasa itulah impian semua wanita kan? Bebas dari masalah kulit muka. 

Sebenarnya kan aesthetic bukan sahaja untuk kulit muka sahaja. Bidang aesthetic ni sangat meluas. Perkataan aesthetic itu sendiri bermaksud penghargaan kepada kecantikan terhadap seseorang atau benda. Maksud di sini, estetik bukan tertumpu pada muka sahaja, ia merangkumi kecantikan pada seluruh badan seperti rambut, kuku dan badan.

Klinik kulit dan Aesthetic di Shah Alam dan Bangi

Latar Belakang Klinik Dr Bazilah

Klinik Dr Bazilah mula beroperasi di Bandar Baru Bangi, Selangor. Klinik kulit dan aestetik Bangi inimula melebarkan sayapnya dengan membuka klinik kulit dan aesthetic di Seksyen 13, Shah Alam pada bulan Januari 2021 yang lalu. Pengasas Klinik Dr Bazilah ini ialah Dr Bazilah sendiri. 

Kalau hendak melakukan rawatan aesthetic, kita kenalah pilih klinik yang selamat. Doktor-doktor di sini semuanya diperakui dan Health Practitioner yang berlesen dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). So korang tak perlu risau untuk datang ke klinik ni untuk membuat rawatan. 

klinik dr bazilah
Klinik kulit dan aestetik Shah Alam milik Klinik Dr Bazilah yang terletak di Seksyen 13.

klinik dr bazilah

Perkhidmatan yang Disediakan di Klinik Dr Bazilah

Sebelum melakukan apa jua rawatan di Klinik Dr Bazilah, sesi consultation ada disediakan kepada pelanggan untuk mengenalpasti masalah kulit dan rambut. Pelanggan akan diberikan rawatan mengikut analisis dan yang disarankan oleh doktor. 

Rawatan yang ditawarkan di klinik Dr Bazilah :

 • Rawatan jerawat
 • Rawatan parut jerawat
 • Ekzema
 • Psoriasis
 • Allergy
 • Skin Pigmentation
 • Hair Removal
 • Masalah Rambut/ rambut gugur
 • Aesthetic
 • Fungal
 • Minor Surgery – Skin tag removal, wart removal, mole removal, pyogenix granuloma removal
 • Sexual Transmitted Disease – Syphillis, herpes infection, gonorrhea, chlamydia

 

Online Consultation Bersama Dr Bazilah di Waktu PKP? 

Pada waktu PKP ini, korang boleh mendapatkan Online Consultation bersama dengan Dr Bazilah sendiri. Hajat korang yang tertangguh nak buat rawatan tu, bolehlah diteruskan melalui online. Korang tak perlu keluar rumah, hanya tunggu depan laptop atau phone sahaja. Dr Bazilah akan mengunakan aplikasi google meet atau zoom, ikut keselesaan korang. 

 

Korang boleh isi form kalau nak booking slot untuk consultation secara online. Korang  boleh pilih tarikh appointment sendiri dan staff Klinik Dr Bazilah akan arrange masa yang available.

 

Untuk penghantaran produk selepas selesai online consultation, Klinik. Dr Bazilah akan pos produk kalau korang duduk jauh. Bagi yang duduk di kawasan kajang, shah alam atau bangi, klinik akan arrange kan penghantaran menggunakan perkhidmatan lalamoveatau grabexpress.

 

Konsultansi dan rawatan secara online ini terbuka untuk semua jenis masalah iaitu jerawat, jeragat, rambut gugur, kelemumur teruk, eczema, gatal gatal dan lain-lain lagi.

Online Consultation di Klinik Dr Bazilah, Klinik kulit dan Aesthetic di Shah Alam dan Bangi untuk Rawatan Kulit Muka dan Rambut Semasa PKP

Customer Berkongsi Pengalaman Setelah Melakukan Rawatan Aesthetic Di Klinik Dr Bazilah 

Majoriti customer yang melakukan sama ada rawatan kulit muka atau rawatan rambut di Klinik Dr Bazilah, rata-rata berpuas hati dengan results dan perkhidmatan yang diberikan di sini. Kulit muka kedut dah menjadi tegang, yang berparut dah menjadi flawless tanpa cela dan masalah rambut gugur dan makin pulih. 

Umi kongsikan feedback dari beberapa orang customer yang telah mendapatkan rawatan di Klinik Dr Bazilah. 

 

Jerawat berkurangan selepas rawatan Acne Treatment

Waktu Perniagaan Klinik Dr Bazilah

Masa PKP ni, perkhidmatan Klinik Dr Bazilah berjalan seperti biasa untuk kedua-dua klinik kulit di Shah Alam dan Bangi. Sebelum korang ke klinik, korang perlu set apppointment terlebih dahulu. Klinik hanya akan terima patient hanya melalui appointment sahaja.  

Klinik Dr Bazilah beroperasi setiap hari, Isnin sehingga Ahad.

• Isnin – Jumaat : 10 pagi sehingga 7 malam

• Sabtu dan Ahad : 9 pagi sehingga 6 petang

Rujuk website dan media sosial Klinik Dr Bazilah untuk makluman lanjut :

Website :

www.klinikdrbazilah.com

Facebook :

klinikdrbazilah

Instagram :

@klinikdrbazilah

Korang juga boleh klik link di bawah untuk pertanyaan dan buat temujanji melalui whatsapp:

Klinikdrbazilah

 

 

Loading

5 thoughts on “Online Consultation di Klinik Dr Bazilah, Klinik kulit dan Aesthetic di Shah Alam dan Bangi untuk Rawatan Kulit Muka dan Rambut Semasa PKP

 1. aida pernah ke aesthetic clinic last 4 years. buat rawatan kulit. beribu RM 🙂
  tapi tu la, kulit and rambut ni sesekali perlu rawatan yg sesuai. rawatan yg intensif, kan.
  dari ke klinik yg ntah hape2, better ke aesthetic clinic yg bagus gini. terjamin rawatannya.

 2. Tak pernah try lagi buat rawatan aesthetic dekat mana2 klinik. Lepas habis tempoh pkp ni nanti mybe boleh try juga laa..kulit muka makin berjeragat nih hehe. Tq sharing info pasal Dr. Bazilah nih sis..

 3. Menarik consultation online tu.. kekadang dok rumah pun kulit muka boleh berubah. Walhal takde terdedah matahari sangat dah.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *