Program Belajar Membaca I-SINA

Assalamualaikum
Pastinya semua ibu bapa inginkan anak-anak mereka mampu membaca pada uisa seawal 4 tahun kan..Di luar sana,ramai anak yang berjaya dengan hasil tunjuk ajar ibu bapa mereka sendiri sahaja.
Semuanya boleh dilakukan dengan cara I-sina iaitu satu program belajar membaca yang mudah,cepat dan berkesan.Ianya merupakan sebuah program dalam bentuk buku dan DVD yang mampu untuk memberikan pembelajaran terbaik untuk anak-anak anda.

Anak-anak yang belum mengenal huruf juga boleh terus diajar membaca.Ribuan anak kecil sudah menguasai pembacaan melalui I-sina ini.

Hanya mengikuti arahan dan langkah-langkah yang diberikan.Program ini disusun dengan langkah² pembelajaran yang kecil tetapi sangat efektif untuk mengelakkan tekanan dan kekeliruan anak-anak/

Cuma memerlukan pengajaran selama 10-15 minit sehari.
Program Belajar membaca I-sinaI memberikan penekanan kepada kefahaman anak² bukan hafalan,Mereka akan menunjukkan minat apabila mereka faham dan boleh mengikuti program.
 • Program Belajar membaca I-sina adalah program yang dikhususkan khas untuk memberikan pembelajaran secara menyeluruh kepada kanak-kanak supaya mereka dapat menguasai kemahiran membaca dengan cepat,mudah dan efektif.
 • Program Belajar Membaca I-sina  ini menggunakan pendekatan yang diperkukuhkan supaya kanak-kanak lebih memahami konsesp asas pembentukkan gabungan bunyi huruf-huruf vokal dan konsonan,tanpa terikatdengan hafalan suku kata.Pada peringkat awal,kanak-kanak akan diajar bagaimana bunyi dibentuk apabila huruf² digabungkan bersama.
 • Program Belajar Membaca I-sina ini sesuai untuk ibubapa dan guru tadika atau sekolah yang inginkan sebuah program untuk mengajar membaca kepada majoriti kanak-kanak dengan berkesan.
 • Program Belajar Membaca I-sina ini jugak menjadikan kanak-kanak “suka” dan “mahu” terus membaca kerana mereka faham dan mampu mengikuti program mengikut kelajuan dan kemampuan mereka tanpa sebarang paksaan dan hafalan yang membebankan.
 • Program Belajar Membaca I-sina ini bertujuan untuk meningkatkan keberkesanan Kaedah Fonetik dan menitikberatkan kefahaman kanak-kanak menerusi latihan² dan arahan-arahan guru yang sistematik dan mudah.Ia mempercepatkan kanak-kanak untuk menguasai kemahiran membaca secara menyeluruh bukan setakat menghafal dan membaca suku kata mudah.
Apa keistimewaan program belajar membaca I-sina?
 1. Boleh diamalkan untuk kanak-kanak seawal tiga setengah tahun tanpa perlu mengenal huruf A hingga Z
 2. Disusun dengan langkah-langkah pembelajaran yang kecil tetapi sangat efektif
 3. Guru atau ibubapa yang hendak memulakan program tidak memerlukan pengalaman mengajar kerana arahan untuk mengajar diberikan untuk setiap pelajaran.
 4. Menggunakan kaedah fonetik tetapi masih memperkenalkan nama huruf di dalam prigram pembelajaran.
 5. Menggunakan cara pembacaan yang sama dengan pembacaan dalam bahasa Inggeris
 6. Mengelakkan kekeliruan kanak-kanak dalam menguasai proses kemahiran membaca
Bagi ibu bapa yang inginkan anak-anak mereka belajar membaca dengan cara mudah dan berkesan,jangan lupa untuk mendapatkan e-book ini beserta DVD atau tanpa DVD..
Klik Sini
v
v
v
v

Tempahan Program Belajar Membaca I-SINA

Loading

11 Comments

 1. Insyaa Allah akan cuba nanti.

 2. kaedah belajar membaca secara fonetik seperti i-sina ni memang berkesan, anak saya juga belajar membaca guna kaedah fonetik..:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *