PARENTING

Pokok Kakak Dah Semakin Membesar

Pokok Kakak Dah Semakin Membesar | Tak sangka sejuk pulak tangan kakak Fiyah menanam pokok.Pokok yang dia jaga tiap-tiap hari tu dah makin membesar nampaknya.

Cerita pokok ni, actually 2 minggu yang lalu, umi ada mengikuti Event Friso Gold Growing Together Naturally di Aeon Mall Jusco Tebrau.

Dalam event tu, banyaklah aktiviti melibatkan anak-anak dan salah satunya adalah Gain your Nature.Dalam aktiviti ni, anak-anak akan menanam pokok dengan cara yang lain.

So, ketiga-tiga pokok yang dia dan adik dia buat tu semua dia bawak balik.Umi pesan kat dia tolong jagakan pokok² adik.

Rajin sangat hari-hari mama kata dia siram pokok dia tu.Alhamdulillah..Nampaknya kakak suka dengan pokok bunga.

Mama whatssap bagitahu pokok kakak dah besar sikit.Dia pun happy.

Lepas ni boleh la umi belikan dia pokok bunga kecik² supaya dia jaga.

Mana tau kan, minat kakak ni sampai ke besar.Umi bangga dengan dia.Walaupun jarak adik-adiknya rapat, dia tetap bertolak ansur.Kadang-kadang umi kesian bila dia terpaksa mengalah dengan adik-adik dia.

Tak lama lagi nak dapat adik baru.Mesti dia happy.

Harapnya dia tukarlah cita-cita dia nak jadi Model.Entah kenapa dari nak jadi doktor, dia tukar cita-cita dia nak jadi Model pulak..Alahaiii… Umi nak kena redha ke ape ni?

 

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(1) Comment

  1. hahahahah…nape tiba2 nak jadi model ni…mesti ade something…takpe, kecik lagi..nanti da besar sikit, mesti lebih rasional…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *