Penumbuk balas budi

                              

KUALA LUMPUR: Niat murni seorang wanita memberi sedekah 50 sen kepada lelaki bertongkat yang menyamar sebagai peminta sedekah mengundang padah apabila lehernya dijerut dan ditumbuk di muka sehingga pengsan oleh pengemis terbabit sebelum wang tunai dan telefon bimbitnya dicuri.
Mangsa, Nurhayati Kamisan, 28, berkata, akibat kejadian itu dia terlantar di Hospital Kuala Lumpur (HKL) selama dua hari kerana mengalami kecederaan teruk di muka selain retak di dahi gara-gara dibelasah lelaki terbabit.
Menceritakan kejadian itu, Nurhayati berkata, kejadian berlaku jam 12.30 tengah malam 19 Jun lalu berhampiran Stesen Transit Aliran Ringan (LRT) Hang Tuah, di sini.

Menurutnya, ketika itu dia berjalan kaki menuju ke rumah tunangnya di Pangsapuri San Peng dan tiba-tiba disapa seorang lelaki yang meminta sedekah.

***Macam-macam sekarang ni yang berlaku di sekeliling kita.Kekadang bila kita berhati-hati pun,orang kate x prihatin pada orang susah,tapi bila da jadi macam nie sape nak disalahkan..Jenayah sekarang nie merata-rata..Susah nak bandingkan mane satu orang yang baik dan mane satu orang yang jahat.
Kekadang ksd pun rase gerun bila tengok orang2 macam nie.
Moga jadi pengajaran kepada yang kat luar sane..

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *