HEALTHY TIPS

Khasiat Buah Jambu Batu yang perlu diketahui

khasiat buah jambu batu

Jambu batu ni jarang dijadikan snek di dalam makanan harian kita kan.Tetapi kalau korang tahu akan kelebihan makan buah ni, pasti korang akan mengamalkannya.Perlu diketahui banyak  khasiat jambut batu yang perlu diketahui.      BUAH JAMBU BATU Jambu batu adalah buah yang paling berkhasiat bagi membekalkan vitamin dan mineral kepada tubuh manusia.Ia juga efektif menurunkan paras kolestrol dalam darah manusia dan amat bagus sekiranya dimakan setiap hari. Bagaimanapun pengambilan buah …

luahan hati

Khas Untuk Wanita

                                                                      Assalamualaikum For Ols WOmen Int THis World…  Aku wanita punya hati nurani Yang tak dapat dibohongi Pabila cinta telah membutakan mata Dan membuat tuli telinga Apakah salah jika aku menyinta Apakah salah jika engkau ternyata Pilihan hati belahan jiwa ku ini Cintaku ini anugerah terindah Dari yang maha kuasa Cintaku padamu tak pernah berubah Meskipun kita berbeza Apakah salah jika aku menyinta Apakah salah jika engkau ternyata Pilihan hati …

INFO

WASPADA – KURANG TIDUR SEBABKAN PENYAKIT JANTUNG & ANGIN AHMAR

                                                                  Assalamualaikum Hi blogger.. Nak kongsi satu Info tentang Masalah Kekurangan tido dan penyebabnya dan bagaimana tidur itu penting dalam kehidupan kita Kajian terbaru menunjukkan tidur nyenyak dan mencukupi pada waktu malam penting untuk kecergasan fizikal dan mental …

Semasa

Trauma diculik hampir dua jam

                                                                      Assalamualaikum Mala blogger…..kehidupan sekeliling kita penuh dengan keadaan yang tidak kita sangkakan.So kepada blogger-blogger..berhati-hatilah di mane jua anda berada.. IPOH – Sebuah keluarga hidup dalam keadaan tidak keruan apabila bukan sahaja bapa mereka trauma selepas …

RANDOM

Lisa Surihani ♥ Yusry

                                                                        Assalamualaikum Hi Blogger….Haha..Tajuk kat atas menunjukkan yang aku nie sebahagian peminat Lisa & Yusry.. Walaupun Entry nie baru jek dikarang..xbermakna aku nie da terlepas kereta api..tapi sibuk mengalahkan artis la jugak… Serius…punye la kacak dan cumel pengantin nie..mengingatkan aku kala-kala aku jadi pengantin satu masa dahulu(peh ayat) Seelum terlambat..aku nk sangat wish Selamat pengantin baru utk uols berdua walaupun aku tahu..bukan korang bace pun entry aku nie..haha…saje syok sendiri.. …

RANDOM

Cuti Hari Isnin

                                                                   Assalamualaikum Hi ols….Hari nie hari isnin..hari cuti untuk aku..haha..hari nie aku da poteng…eh…bukan pontengla… aku mc…Pergi klinik kul 9 pagi..tpi da ramai sangat orang yang dok menunggu giliran.. Al-maklum la…hari isnin…mase aku datang tu giliran yang ke 17..sedangkan nombor giliran aku ke-34..peh…jauh sey aku kene tunggu…tapi tunggu punye tunggu pukul 11 lebih la kot..sampi la giliran aku. Tujuan aku gi hospital tu untuk buat pemeriksaan kesuburan…al-maklum la da setahun …

luahan hati

Apa Dah Jadi

                                                              Assalamualaikum Hari-hari yang memboringkan aku kt tempat keje..Mengadap foreigner2 yang kadang kala xreti bahasa.. Huh!!! Si HR nie pun satu..bukannye nk interbiu dulu budak-budak foreigner nie..Boleh ke x cakap b.Inggeris.. Dah aku bercakap macam ayam ngan itik..ajer sengal..kadang-kadang tu …