Nak bertukar kepada Astro Njoi

Assalamualaikum
Memang dah lama pasang niat untuk bertukar dari Astro biasa kepada Astro Njoi nie.Astro Njoi nie aku rasa menjimatkan kerana pembayaran hanya sekali je..Lagi Murah kalau dah ada akaun astro,dah ada decoder,hanya bayar rm99 je..Kalau takde Astro memang mahal sikit la..
Yang aku google tadi,kat blog kujie, kalau takde akaun astro, korang kena bayar RM328 untuk kotak DMT dan RM228 untuk kotak DMT yang dibaik pulih..itu tak termasuk caj pemasangan RM100..Kalau dah ada akaun astro macam aku nie,alhamdulillah..murah la..
Kalau korang tak tau apa itu Astro Njoi,meh aku tolong sharekan dengan korang..Aku share jugak macam mana nak bertukar kepada Astro Njoi ni
Apa itu Njoi
Njoi TV Satelit Percuma Dari Astro.
-Tanpa komitmen (tiada bayaran bulanan)
-Tanpa Kontrak
-22 saluran TV percuma, 20 saluran radio percuma
-Beli Prabayar jika ingin lebih saluran TV
-Tidak akan dipotong kerana memang tiada bill bulanan
Dengan Njoi anda akan dapat menikmati 22 saluran Tv dan 20 saluran Radio untuk hiburan, informasi dan pembelajaran.
Antara saluran TV free yang terdapat dalam package Astro Njoi nie
njoi-radiochannels
Ni pulak saluran radio percuma untuk dinikmati..
njoi-prabayar
Dan yang ini pulak saluran yang boleh dipilih melalui prabayar..so korang boleh mendapatkan kad prabayar Njoi untuk menikmati saluran berbayar.Harga pun murah jugak..at least,kalau kita nak tengok siaran berbayar nie,baru kita beli kad prabayar tu..kalau taknak tengok,tak payah la kan beli…Janji tengok siaran tu terang…takdelah kabur jerk kan..
Cara menggunakan kad prabayar astro Njoi
Njoi Prabayar banner - Generic BM
Step 1
Gores panel kelabu di hadapan kad anda untuk mendapatkan nombor pin 16 digit anda.
Step 2
Taip: 111 <jarak> No IC <jarak> Nombor PIN 16 Digit <jarak> Kod Saluran dan SMS ke 33310.
Perbandingan Astro nJOI – Astro Biasa – Antena Biasa
Astro njoi memang tiada bandingan dari segi nilai dan harga. nJOI memang berbaloi kerana bila dibandingkan dengan antena TV biasa
  1. Harga lebih kurang sama
  2. 3x kali lebih saluran yang percuma
  3. Gambar yang jelas dan tiada bandingan
  4. Ada 20 saluran radio, antena biasa tiada keupayaan radio
  5. Ada option untuk membeli saluran tambahan jika ingin
Package Lengkap yang ada Dalam Astro Njoi ni
Salah satu sebab kenapa aku nak tukar sangat Astro biasa ke AStro Njoi ni,bayar tiap-tiap bulan,tapi jarang tengok Tv..Lagi satu MIL memang suka tengok tv 1 je..So,sayangkan kalau tak menikmati siaran-siaran lain..Kalau korang kira-kira balik pun,rasa macam rugi pulak bila bayar tiap-tiap bulan..Kalau sebulan kroang bayar RM70.setahun dah berapa kan?Berbanding dengan astro Njoi yang hanya perlu bayar RM99 sekali sahaja.
Aku rasa dah ramai pakai AStro Njoi ni untuk penjimatan..Sedang berkira-kira nak call Astro untuk berubah kepada Njoi..
Kalau korang nak jugak menikmati penjimatan seperti ini,boleh layari website AStro Njoi nie kat sini http://www.astro.com.my/njoi atau kalau korang nak daftar korang boleh klik link SINI
oklah..en.husband,bulan nie dah boleh pasang astro Njoi..Ni dah dapatkan maklumat nie…sila baca,..hehehe

52 Comments

  1. menarik ni

  2. x de saluran korea … adeh .

  3. Not bad..kena consider ni…Thanks for sharing ya..

  4. Cik akak pon nak tukar njoi juga lah lepas nie..hihi.
    Kat sini mahal kak..rm389 kak

  5. macam mana nk daftar nie..ingat nak tukar juga laa..jimat betul..zaman sekarang semua kena jimat.. 🙂

  6. macam menarik je njoi ni..baru masuk rumah sewa n nak pindah astro ke rumah baru. buleh la buat ni skali. sebab jarang ada kat rumah nak tengok tv. mmg byr sekali je rm99 ni kan? huhu

  7. njoi mmg jimat.sy mmg pakai njoy.sbb siaran kt rmh x brp clear .pkai astro skdr bg ada je..

  8. ala takde astro ria 🙁 nak pakai dapat 2 hari je ke…?? sobbbsobbb 🙁 tapi kalau kira jimat jugak laa kan…. nanti ada rumah sendiri nak try laa… sekarang duduk rumah mertua apapun tak boleh… ish

    thx kak ida for sharing, kalau tak, tak tahu pun kewujudan astro njoi ni.. hihi

  9. betul tu ida..saya rasa lebih menjimatkan..mak abah saya pon saya nak syorkan pakai pakej njoi je..lg enjoy..hihi

  10. Zumal pun ingat nak pasang Njoi gak. Area kat umah tu tak jelas TV1 tok zumal peminat tegar TV1 ^_^

  11. Hmm.. berbaloi.. tapi saya tak tengok tv sangat.. rumah pun takde Astro ^^"

  12. kat umah di kpg ada 2 njoi
    lebih menjimatkan
    cuma ada beberapa channel je xblh tgk
    tp still bez n menjimatkan gak

  13. dari dulu niat nak pasang astro tak pasang2 jugak. haha..
    siaran biasa pun tak tertengok..

  14. alise kat rumah pon pakai njoi.. mase dftar rm280 siap semua.. berbaloi la bagi alise yg jarang tgok tv.. just nak clearkan channel je.. pakai arial kang goyang2 kan..

  15. Salam..awk btl ke rm99 untuk yg da ada decorder n piring? Bkn rm300++ yee..ada x phone num njoi ni..

  16. Assalammualaikum….KSD,

    macam best aje… kat umah mselim3 pakai channel biasa aje boleh tukar astro njoi… thanks atas informasi nie..

    mselim3

  17. cmne nk tukr ke njoi…kne call astro dlu kah

  18. Yep call astro ckp nk tukar.. Ke njoi. Nnt ada langkah2 dia

  19. Hi Guys,

    Saya baru install Njoi baru-baru ini. Tapi susah nak dapatkan FREE channel untuk 30 hari seperti di janji-janjikan di njoi website. Sudah call banyak kali, tapi dorg bagi tau akan call balik..Tp xjuga call..Email sudah pun hantar..Tp juga balas.

    Astro menang servis tak ok lah..Tak ada langsung after sales service.

    Kalo sudah mo bagi FREE napa mo tunggu lagi 48 jam? Lagi kena call customer service baru dorg activatekan..Sepatutnya, on the spot activate masa installation.

  20. sekarang dah tak dapat harga rm 99….kena bayar dgn harga rm 428…huhuh

  21. Spesifikasi tv yg mcmana yg sesuai utk njoi ni…umah mak ayah di kg pkai tv lama bkn jenis lcd tv mcm skrg ni…bleh ker pasang njoi utk bkn LCD TV ni…??

  22. Aku nk sgt tukar njoi ni..tp apakan dayaaaaa husband tk nk 🙁

  23. hai semua.. Siapa ade pengalaman convert beyond ke njoi.?
    Brpe kene ? rm199 or kene bayar untuk recorder baru skali.. Sila share ya. Thank you 🙂

  24. hai semua.. Siapa ade pengalaman convert beyond ke njoi.?
    Brpe kene ? rm199 or kene bayar untuk recorder baru skali.. Sila share ya. Thank you 🙂

  25. salam, tumpang tanya. kalau first time langgan astro n amek pakej njoi. total yg kene byr, smartcard rm99, DMT rm328, caj pmsngn rm100. final total rm527? mcm tu ya? any other additional charge? mohon response. terima kasih.

  26. assalam semua..pemasangan njoi hanya rm428 sekarang utk promosi..tiada additional charge..that's all..utk pemasangan baru jer, yg belum ada akaun astro..

  27. Klu dah ad Acc Astro kn byr bpe..plizz share spe yg thu

  28. Klu dah ad Acc Astro kn byr bpe..plizz share spe yg thu

  29. Sya bru convert astro biasa (lama) ke njoi 3 ari lps tp dpt tgk siaran baru pg td n lebih dari 48 jam seperti yg dijanjikan…..cukup susah pihak njoi nak tepati janji….bayaran utk astro +piring yg sedia ada + gst = rm210.95….kalo astro beyond convert ke njoi saya x tau pula…

  30. Sya bru convert astro biasa (lama) ke njoi 3 ari lps tp dpt tgk siaran baru pg td n lebih dari 48 jam seperti yg dijanjikan…..cukup susah pihak njoi nak tepati janji….bayaran utk astro +piring yg sedia ada + gst = rm210.95….kalo astro beyond convert ke njoi saya x tau pula…

  31. Assalammulaikum..
    kalo
    astro beyond nak convert ke astro njoi senang je
    tak paya bayar bil bulanan sampai kena potong.
    secara automatik pihak astro akan tukarkan ke astro njoi.
    tu je.
    Saya tak apply astro njoi and saya tak bayar astro biasa
    so sekerang saya dah njoi.tak paya bayar bil astro lagi.
    sekian

  32. Alhamdulillah..sy tukar astro biasa ke njoi,x byr apa2 pn..nape kena byr rm99??1 sen x kuar duit..call astro..jap je dah tukar ke njoi..

  33. Alhamdulillah..sy tukar astro biasa ke njoi,x byr apa2 pn..nape kena byr rm99??1 sen x kuar duit..call astro..jap je dah tukar ke njoi..

  34. ez ry…btul ke kalau dah ade akaun astro dan nk tuka ke njoy x payah bayar 1 sen pon?

  35. ye ke? astro ni..maklumat x telus..kejap ckp lain.bile call sekali lagi ckp lain..bau je call die kate nk tuka njoy byau 400+..pdahal da lame pkai astro..ape2 pon nk tuka..sebulan notice..nk tukar package pon sebln notice..

  36. ye ke? astro ni..maklumat x telus..kejap ckp lain.bile call sekali lagi ckp lain..bau je call die kate nk tuka njoy byau 400+..pdahal da lame pkai astro..ape2 pon nk tuka..sebulan notice..nk tukar package pon sebln notice..

  37. Keburukan njoi ni dia xde warranty
    So, kalau decoder rosak mmg confirm kena byr rm400 lbey utk decoder baru.
    Kalau ade masalah signal piring rosak, diorg akan charge customer atas servis & part yg ditukar pada piring
    Servis rm53
    Part yg akan ditukar bergantung
    Kalau lnb rm60 ke atas
    Piring rm80 ke atas
    Connector rm20 ke atas
    Cable bergantung pada panjang
    Customer yg byr bulan2 tak perlu byr sume ni

  38. Keburukan njoi ni dia xde warranty
    So, kalau decoder rosak mmg confirm kena byr rm400 lbey utk decoder baru.
    Kalau ade masalah signal piring rosak, diorg akan charge customer atas servis & part yg ditukar pada piring
    Servis rm53
    Part yg akan ditukar bergantung
    Kalau lnb rm60 ke atas
    Piring rm80 ke atas
    Connector rm20 ke atas
    Cable bergantung pada panjang
    Customer yg byr bulan2 tak perlu byr sume ni

  39. emm, rasa nk psang utk rya tahun ni..i'allah klau ada rezeki lebih..

Leave a Reply

Your email address will not be published.