Monthly Check Up Nur Awfiyah Hari ni

Assalamualaikum
Selamat hari isnin korang..FUhh…Halfday hari ni.Nak hantar Nur awfiyah Monthly check up hari ni.
Kalau nak ikutkan nak je ambil cuti satu hari,tapi sayang pulak cuti tu..So,lebih baik halfday jelah.Lagipun appointment pukul 3 petang.Banyak lagi masa.
Kerja pagi ni,settelkan dokumen untuk test esok..Prepare awal-awal,taklah kelam kabut sangat esok..hehe
Hari nie Nur awfiyah kena lagi injection untuk 6 bulan.
Kalau korang nak tau pasal suntikan yang perlu bayi dapat semasa proses pembesaran mereka seperti di bawah ni
jadual suntikan bayi
SO hari nie awfiyah akan dapat suntikan untuk campak..Risau dah nie takut dia demam..
Tapi aku ada amalkan petua nie sebelum awfiyah diberi suntikan iaitu memberikan dia ubat demam sebelum ke klinik..Aku tak pasti benda nie boleh atau tidak tanpa saranan doktor,SO far awfiyah takdelah demam sebelum-sebelum nie..Risau jugaklah…emmm,,.Harap dia sentiasa sihat hendaknya..amin..

13 Comments

  1. Moga Awfiyah sentiasa sihat ye..

  2. moga membesar bagai juara yer syg

  3. insya Allah…assume kalau awfiyah demam tu, tanda ubat sedang bertindak balas dengan badan dia…

  4. yelah KD pernah gak dengar petua gitu…tp malagnya anak dah besar baru okje dengar petua tu haha

  5. anak sy esok ad last suntikan..utk 18bulan….arapnye xde adegan demam2 uhuhu

  6. in sha Allah dia ok..anak saya biasanya lepas kena suntik tak demam..cuma dedar je..tapi bila tak kena suntik..demam pulak..

  7. InsyaAllah..dia tak demam..anak2 saya tak pernah demam sebab kena suntik..

  8. Ish… kalau datang ur blog, mesti terkejut tau… sebab nama anak akk dekat sangat dengan nama saya… hehe

  9. semoga cik piya sihat selalu tau !! ada rezeki nanti aunty sha nak hug dia kekuattt !!

Leave a Reply

Your email address will not be published.