Misi Mencari Stroller dan Baby Car Seat

Assalamualaikum
Selamat pagi anak umie sayang,rindu bangat sama kamu!!! Tetiba versi Indonesia muncul.Sejak Nur Awfiyah duduk dengan nenek dia nie,kerap call nenek,tanya Nur Awfiyah buat ape…Jawapan nenek,ok jerk…Tak nangis pun….Tido…hehe…Memang kaki tido Betul anak aku nie.Mana taknya,bila dikejut,mulalah dia merengek-rengek..Lepas tu mulut nak kena ada trompet baru dia senyap…Pipi dah makin tembam melayut umie tengok.Takpelah nak,Janji ko sihat ye..
Bila dah ada anak nie,mulalah umie ngan babah buat perancangan barangan yang harus dan wajib ada untuk kamu nak…
Tapi,korang rasa penting ke Stroller dan Baby car seat ni.??
Bagi aku,untuk ibubapa yang bekerjaya,sangatlah penting untuk membelinya.
Sebabnya,Bila dah dua-dua kerja,mestilah anak dihantar ke pengasuh kan..Kalau pengasuh sebelah rumah takpelah….Kalau yang jauh,nak letak Nur Awfiyah kat mana..??Takkan nak letak dekat seat kereta je kan..Oh Tidak!!
Stroller tu penting gak,bila nak bawak Nur Awfiyah jenjalan,takkan la nak pegang dia…nanti dia sakit2 badan pulak kan..
At least dalam stroller tu dia boleh tidur… 🙂
Aku pun tak tau ciri-ciri Car seat yang bagus untuk Baby nie..Tapi dah banyak jugaklah yang aku survey ciri cirinya..
Nasib baik stroller adik aku dah bagi pakai..yelah. apa salahnya kan kalau guna yang adik aku punya..Boleh beli barang yang lain pulak..Lagipun bape tahun je nak guna tu..
baby car seat ni memang aku nak beli nanti..Dahpun survey sikit-sikit untuk affordable price tu.
Yang mana agaknya sesuai ek…
Ni ke
atau yang macam nie
atau yang macam nie ke..
Apa pun..aku nak cari yang ada ciri-ciri keselamatan untuk Nur Awfiyah sebab dia kecil lagi..nak cari yang boleh selaraskan tempat duduk dia tu…
Sumber gambar aku ambil dari cik google

24 Comments

  1. nombor dua
    🙂

  2. pastinya semua ada kelebihan dan kekurangannya kan..
    lepas nih sukalah awfiyah dpt car seat..hehehe..

  3. kalau saya pilih, mungkin saya pilih yang no 2 tu kot…hehehe..nampak stylo giler..hehehe

    Regards,
    -Strider-

  4. yang number 2 nampak macam comfort je untuk baby. apepun keselamatan adalah yang utama 🙂

  5. Akak pilih yang betol memenuhi ciri2 keselamatan

  6. mula2 nak pilih yang merah tu sebab suka kaler dia, tapi bila pikir keselesaan dan keselamatan baby.. rasanya elok yang macam no. 2 tu.. lagi pun besar sikit kan.. leh pakai lama sikit kot.. heeee..

  7. Rasanya memang penting stroller & baby car seat ni hehe. Banyak tengok org pakai org number 2 😉

  8. kalau ikut cute warna dik an pilih no 1…tapi kalau ikut keselesaan keselematan dik an pilih no 2 hehe

  9. Yang #1 tu nampak macam senang nak bawak jalan, but less safety ((based on gambar jelah :D)) kalau #2 nampak ramai yang pilih dan nampak selamat tu lebih sikit ((pun based on gambar)). yang penting ikut ksd lah. decide mana okay, ye dak? 🙂

  10. salam singgah. saya guna yg no.2 untuk kedua-dua anak kembar saya 🙂

  11. pilih yang bersesuaian untuk si manja..

  12. kalo baby kecik y no.1 ..no.2 tu pon ok leh cuba baringkan baby tu sbb no.2 tu leh guna sampai besar..anak saya lebih kurg cam no.2 tu tp tak conform sgt..saya letak tilam nipis bagi lg comfort..dah besar ni leh pakai lagi..

  13. Mmg penting ni.. biar yg selamat, selesa & cantik juga… slmt memilih Aida.. 🙂

  14. dua dua benda yang penting bila ada baby. saya dah merasainya.
    done follow sini
    BW dari blog kak Mia

  15. Mcm sy sbb x kje, so nti nk cri stroller bby.. Tp bg ibu bekerjaya, dua2 pnting..

Leave a Reply

Your email address will not be published.