Minggu Ke 20 Kehamilan

Assalamualaikum
Syukur alhamdulillah…Kandungan dah masuk kepada trimester kedua…Di Trimester kedua ni,semuanya berjalan dengan baik,walaupun kadang kala tak berapa nak kuat untuk menjalankan aktiviti luar..Masa Nur awfiyah tak sihat tuari pun,mak dengan SIL aku banyak tolong jagakan dia.Selama awfiyah tak sihat,aku balik ke kampung.At least,mak boleh tengokkan dia.

Bila dah masuk 20 minggu ni,macam-macam la perubahan yang aku rasa.Salah satunya…of courselah kuat makan..Selain dari tu,dah nampak baby bump sikit..Sikit je..hehehe…jadi orang dah perasan kalau aku ni pregnant.
Hormon tak stabil..hahaha…kuat marah dan cepat terasa.Especially bila berhadapan dengan situasi didalam dan diluar rumah..tamo cite la..
Cuma nak merasa 1st kick dari baby je..Entah bila lah kan baby nak gerak..Dalam keadaan macam ni,memang risau.Lagi-lagilah ramai yang dok tanya,kenapa tak gerak lagi..iskk…risau mak!!
Harap-harap baby dalam keadaan sihat di dalam perut ummi dia..Hujung bulan ni nak scan jantung baby..Mana tau boleh detect jantina baby pulak kan..Ai is seronok!!
Minggu ni penuh dengan ke”busy”an untuk dating dengan doktor je..Harap bulan depan dapat rest sikit..Penat oooo…

11 Comments

  1. Tahniah Ct…Semoga sihat kedua-duanya..Amin

  2. Assalamualaikum kak ida. alhamdullilah. semoga sihat2 selalu.. sheila dulu rasa first kick adam masa dah 20 minggu ke atas. kerapkan berbual dgn baby. nanti dia bagi feedback laju2. hehehhee. semoga awfiyah sihat2 selalu. pasni nak jadi kaklong dah ~~~

  3. alhamdulillah…tahniah kak..berita yg mengujakan buat semua bergelar ibu. moga dipermudahkan urusan kehamilan kita

  4. lain orang lain kak
    tak payah dengar orang lain kata
    kalau doktor kata semuanya okay, insya allah semuanya okay
    apapun jaga diri elok-elok ye
    insya ALLAH semuanya selamat =)

  5. Biasanya start 5 bulan dia start tendang2 dah..syok kalau kita pegang perut dia tendang..best je rasa..jaga diir baik2 ye..

  6. Sy da 24week. tak saba gak nk tau jantina. hihihi

  7. Semoga sentiasa sihat kedua2nya dan dipermudahkan segala urusan… aamiin.. 🙂

  8. Mgkin time dia kick tak perasan tu… Spattnya mmg akn rasa dh gerakan slow je..

  9. Bestnyer preggy..
    harap kitew pulak nanti..
    hmmm

Leave a Reply

Your email address will not be published.