Mimpi itu Ternyata Benar

Assalamualaikum
Korang percaya tak tentang mimpi gigi patah? Pernah tak korang melalui perkara seperti ini..

Mimpi gigi patah banyak mengaitkan tentang kematian orang terdekat kita.Ada juga yang mengatakan akan menyatakan orang terdekat akan mengalami sakit,

Wallahualam..
Sebenarnya hari ahad tuari aku memang bermimpi gigi depan patah dan berdarah..Tapi tidak la pulak memaklumkan kepada en.husband..Risau juga kan berfikir benda-benda yang mengarut .Aku diamkan perkara ni sampailah aku dapat berita yang Tok Long meninggal dan kakak ipar masuk wad.

gigi patah
sumber google

Tapi begitulah mengikut kepercayaan yang kita  selalu ikut dari zaman nenek moyang kita.
perlu atau tidak kita percaya..Itu terpulang kepada kita sendiri..bagi aku ada juga kepercayaan yang boleh  kita ikut dan tidak

33 Comments

  1. mungkin hanya kebetulan kak..

  2. mungkin kebentulan je sis .:)

  3. sy selalu mimpi gigi patah…tapi takde pape la..kdang2 kebetulan tu..:P

  4. kadang2 itu pentunjuk 🙂

  5. kebetulan je tu kak.. 🙂

  6. ayu pun macam tu la dulu masa arwah abah nak pergi. cume ayu anggap kebetulan. sebab kalau kita pcaya sgt..mmg jd bahaya. smua kebetulan je..pernah mimpi gigi patah jgk tp xda jadi apa2..

    wallahu'alam..

    kawan ayu ada pesan..kalau kita rasa xsedap, mohon dengan Allah.. lepas tu sedekah lebih dr biasa. sebab sedekah itu memanjangkan usia..

  7. kebetulan
    sebab kankebetulan tu buat kita pikir percaya betul la jadi
    hehe

  8. mungkin ianya kebetulan.. nak percaya 100% pun tak boleh sgt..
    apa-apa pun ianya takdir Allah swt.. terima dgn redha dan tenang.. 🙂

  9. maybe kebetulan.. tapi sejak dulu, kalau ada mimpi gigi patah ke, tercabut ke.. berdarah ke.. mesti ada saudara yang meninggal… wallahualam

  10. itu kebetulan sahaja kak, 🙂

  11. Pernah jugak mimpi macam ni..
    Mungkin hanya kebetulan..

  12. anggap saje satu kebetulan !

  13. yumida klo mimpi mcm ni
    sure jd risau
    x percaya sgt, tp bila teringat apa yg diperkatakan org2 tu..mula pikir mcm2
    yumida isi tabung Nuffnang sini – churp2 – selamat menabung 🙂

  14. ramai yang cakap benda yang sama aida..takziah ya..

  15. sy pn xpasti ianya ada mksud tertntu @ kebetulan..kalau kebetulan, mmg kebetulan yg agak mnjd la..sbb mak sy dlu mimpi cmtu juga..tgok2 ank saudara dia minggal..

  16. ila pun kadang2 kalau mimpi gigi patah mesti pastu ada dengar pasal kematian.. 3 org mak saudara ila yg dah meninggal .. 2 3 mlm sebelum tu ila ada mimpi gigi patah….tapi tu lahh..maybe kebetulan…kadang2 tu ada jugak mimpi camtu..tapii xde apa2 pun yg berlaku..wallahu'alam

  17. mimpi adakalanya alamat, bergantung pada cara sebelum dan semasa tidur… adakalanya mainan sahaja…

  18. al fatihah …:(

  19. Betul3.. kadang2 ada gak betolnyer mimpi tu.. Takziah yer..

  20. mimpi tu mainan tidur, jgn percaya sgt..mungkin kebetulan je.
    wallahualam

  21. akak saya klu mimpi gigi patah , mmg dia risau … kekadang tu ada kebetulannya

  22. kekadang mimpi ada related dengan real life.. in real life – eh macam pernah alami situasi ini tp di mana ye? padahal pernah alami dalam mimpi..

  23. Kdgkala benda tu satu kebetulan.. bila kebetulan tu bnyk terjadi, kdgkala jadi satu peringatan.. wallahualam..

  24. sejarah telah membuktikan bahaha ada sesetengah mimpi ada membawa makna tertentu. contohnya masa zaman nabi yusuf. jadi, tak mustahil…

  25. memang pernah baca dalam buku tafsir mimpi. kalau mimpi gigi patah means ada sedara dekat yang akan meninggal

Leave a Reply

Your email address will not be published.