Masih Mood Bercuti kah?

Assalamualaikum
Gerak dari rumah tadi rasa macam awal pulak..Sampai office 7.30 pagi..Oklah tu…Jalan pun masih lengang lagi nie..Mybe masih ramai yang menyambung cuti…Maklumlah,Semalam raya.
Bagaimana dengan hari raya korang.Berjalan dengan lancar?
Semalam  plan dengan adik beradik nak pi mandi laut…maklumlah cuti raya haji nie selalunya tak macam raya puasa sambutannya berbanding ada sesetengah negeri yang meriah bila sambut raya haji nie..
Di sebabkan semua setuju,kitorang berpakat untuk pergi bermandi manda..Pagi-pagi lagi dah bersiap segala macam makanan,Walaupun semua adik beradik yang tak ramai yang balik,ckuplah dengan 4 keluarga..Itu pun dah macam pesta..Pagi selasa tu memang hujan renyai-renyai…Dah budget memang tak boleh nak pergi laut.
Tapi mak kata pergi je…So kami pun pergi.Sampai ke laut,yeeeassssss..Hujan dah berhenti..Nasib baik ada tempat kosong…Rupanya ramai yang pergi laut..bhahaha….Dapat jugak kaki pangkin kat situ…
Memang pantang jumpa laut.lepas siap-siap kemas dan makan,anak beranak semua turun ke laut..Ombak kuat sikit..So tak berani nak gi jauh-jauh.Rugi tak dapat nak upload gambar..Tab tak bawak hari nie..
Kitorang balik dalam pukul 4 gitu…Tu pun semua dah tak larat dah…Bayangkan dari 10 pagi ..mana budak-budak tak penat..Sampai rumah semua dah terbongkang..Kepenatan mungkin….
Korang pulak macam mana??Pergi beraya ke mana? atau ada aktiviti korban di rumah korang,,,

26 Comments

  1. ayu trpaksa EL arini..:)

  2. bestnyer mandi laut.. sy & family plak g karoke.. hehe

  3. seronokla kalau dapat mandi laut time cuaca redup, kurang sunburnya kan, kami beraya simple je raya haji mmg kami tak meriah cam raya puasa,petang jenjalan rumah kengkawan plak =)

  4. selamat bekerja…mood cuti la la ni.hihi

  5. bestnya dapat pergi laut.. aiza beraya di rumah kakak aiza je semalam.. masak-masak dan makan-makan di sana..

  6. Kami pun plan nk mandi manda.. tp x kesampaian sebb ujan lebt smpai ptg.. huhuhu…

  7. main masak2
    hehe

  8. selamat bekerja kak..sama la kita kena keje..

  9. Selamat kembali bekerja kak. Samalah kenit pun dah start koje hehehe. Takleh cuti lelama nak simpan cuti tuk ujung tahun pulak kan hehehe ๐Ÿ™‚

  10. BEstnya mandi laut.. Family Erin tak buat korban tahun ni.. Cuma berkumpul adik beradik saja..

  11. pagi oshin duk rumah je..petang baru keluar dengan sepupu g main boling hehe

  12. hari nie dh start kerja setelah bercuti lama dari hari jumaat …. rasa mcm tak percya jerk kena kerja hari nie. hehehh

  13. Kakak memang seharian dari pagi menjelang ke malam masih sibuk lagi Eda. Sebab itulah hari ini kakak masih di rumah tak kerja lagi..

  14. Slmt kembali bekerja Aida.. dah malam baru bbaca entri ni, maaf ye ๐Ÿ™‚

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *