NUVITION GINSENG

Manfaat Tersembunyi Ginseng Untuk Lelaki Berumur 25+

Ginseng sering dirujuk sebagai Raja segala herba dan didapati sebagai agen yang menjanjikan untuk meningkatkan kesejahteraan umum.

Ginseng adalah suplemen herba popular yang telah digunakan selama berabad-abad dalam perubatan tradisional Cina.

Walaupun ia terkenal dengan keupayaannya untuk meningkatkan tenaga dan meningkatkan kejelasan mental.

Ginseng juga mempunyai pelbagai manfaat tersembunyi yang amat penting untuk lelaki berumur 25 tahun ke atas.

Bersama-sama dengan ejakulasi pramatang dan disfungsi erektil, adalah salah satu isu kesihatan seksual yang paling biasa di kalangan lelaki yang lebih tua.

Berita baiknya ialah terdapat banyak pilihan untuk rawatan disfungsi erektil yang tersedia, termasuk bahan yang diluluskan oleh FDA seperti Tongkat Ali dan Ginseng (bahan aktif dalam NUVITON™).


>> Klik di sini untuk mengetahui lebih lanjut tentang NUVITON™️ <<

Bukti saintifik telah bersetuju dengan ginseng sebagai rawatan semulajadi untuk ED dan kesihatan seksual lelaki.

Ginseng juga telah terkenal sebagai afrodisiak, dan digunakan untuk merawat disfungsi seksual serta untuk meningkatkan tingkah laku seksual dalam amalan perubatan tradisional Cina.

Di bawah, kami akan membincangkan potensi manfaat kesihatan yang mungkin ditawarkan oleh ginseng untuk lelaki.

Kami juga telah membincangkan bagaimana NUVITON™ boleh membantu dengan disfungsi erektil dengan menggalakkan pengaliran darah yang lebih baik.

Apakah Potensi Manfaat Ginseng Untuk Kesihatan Lelaki?

Ginseng mengandungi dua sebatian penting, iatu ginsenosides dan gintonin. Sebatian ini saling melengkapi untuk memberikan manfaat kesihatan.

Ginsenosides juga merangsang pembebasan nitrik oksida, sebatian penting untuk fungsi seksual.

Di bawah adalah beberapa potensi yang boleh anda temui jika anda mengambil Ginseng.

1. Meningkatkan Fungsi Otak
Salah satu kajian yang paling menjanjikan yang dilakukan terhadap manfaat ginseng ialah kajian selama 12 minggu yang melibatkan pesakit Alzheimer.

Menjelang akhir kajian, kumpulan ginseng diuji lebih tinggi dalam prestasi kognitif berbanding kumpulan kawalan.

Golongan muda juga boleh mendapat manfaat daripada peningkatan kognitif yang disediakan oleh ginseng.

Dalam percubaan yang melibatkan kanak-kanak dengan ADHD, ginseng telah ditunjukkan untuk meningkatkan ingatan dan rentang perhatian.

Giinseng yang diberikan kepada orang dewasa yang sihat telah ditunjukkan untuk meningkatkan prestasi kognitif dalam tugas aritmetik mental dan melegakan keletihan mental.

2. Menurunkan Gula Darah Tinggi
Molekul bioaktif dalam ginseng, bertanggungjawab untuk kesan anti-diabetes pada orang yang menghidap prediabetes dan pada orang yang menghidap diabetes jenis 2.

Ginseng didapati dapat meningkatkan pengambilan glukosa dan mengawal pengeluaran insulin untuk menghasilkan kesan anti-diabetes.

3. Meningkatkan Libido
Salah satu daripada banyak faedah ginseng adalah keupayaannya untuk meningkatkan libido atau dorongan seks. Ia dikenali sebagai afrodisiak dalam sistem perubatan Korea dan Cina.

Kajian ginseng ditunjukkan untuk meningkatkan jumlah dan kualiti sperma pada lelaki dan meningkatkan rangsangan seksual.

Ginseng telah terbukti meningkatkan tahap testosteron pada lelaki, yang boleh menyebabkan peningkatan libido dan keinginan seksual.

Ginseng juga membantu meningkatkan aliran darah ke kawasan kemaluan, yang boleh meningkatkan fungsi seksual dan meningkatkan perasaan rangsangan seksual.

4. Boleh Meningkatkan Tahap Tenaga
Sebagai adaptogen, ginseng boleh membantu anda menyesuaikan diri dengan tekanan, meningkatkan tahap tenaga anda, dan juga meningkatkan prestasi senaman.

Ginseng telah ditunjukkan untuk meningkatkan daya tahan semasa aktiviti fizikal, yang boleh membantu mengurangkan keletihan dan meningkatkan tahap tenaga secara keseluruhan.

Ramai lelaki telah menggunakan NUVITON™ untuk meningkatkan prestasi senaman. Mereka menggunakan penggalak testosteron ini untuk meningkatkan mental mereka.

> Klik di sini untuk melihat ulasan pengguna NUVITON™️ <<

Ginseng telah terbukti meningkatkan fungsi sistem imun, yang boleh membantu mengurangkan risiko keletihan yang berkaitan dengan penyakit.

5. Membantu Melindungi Daripada Kanser
Di samping menyediakan sokongan antioksidan dan mengurangkan keradangan, ginseng juga mempunyai tindakan anti-kanser secara langsung.

Kajian saintifik menyimpulkan dengan kerap mengambil ginseng boleh mengurangkan risiko kanser anda sebanyak 16%.

6. Menurunkan Kolestrol
Kolesterol tinggi meningkatkan risiko anda untuk penyakit jantung, kerana pengumpulan kolesterol tidak sihat dalam aliran darah anda menyebabkan plak arteri.

Bahan kimia tumbuhan anti-kolesterol yang terdapat dalam ginseng boleh membantu melindungi daripada penyakit jantung dengan menurunkan paras kolesterol yang tinggi.

Kajian menunjukkan bahawa suplemen ginseng merendahkan tahap kolesterol berbahaya yang dikenali sebagai kolesterol LDL.

Ginseng juga meningkatkan tahap kolesterol HDL, iaitu lemak sihat yang membantu mengekalkan tahap kolesterol LDL.

7. Mengurangkan Keradangan
Keradangan kronik adalah faktor lain yang menyumbang kepada perkembangan penyakit jantung, serta penyakit kronik yang lain.

Ginseng didapati mempunyai kesan merendahkan keradangan yang kuat. Kapasiti merendahkan keradangan ginseng dikaitkan dengan keupayaannya untuk membalikkan kerosakan otak.

Dengan mengekalkan keradangan, suplemen ginseng biasa seperti NUVITON™ berpotensi membantu mencegah penyakit neurodegeneratif, penyakit jantung, dan juga kemurungan.

RINGKASAN

Terdapat banyak sebab ginseng telah sangat dihormati sebagai ruji dalam sistem perubatan tradisional.

Ginseng boleh bertindak sebagai ubat semulajadi untuk dorongan seks yang rendah, membantu membendung gula darah tinggi, meningkatkan prestasi mental dan tenaga.

Untuk meraih manfaat ginseng, anda boleh mengambil NUVITON™ atau minum teh ginseng.

>> Klik di sini untuk mendapatkan tawaran masa terhad pada NUVITON™️ <<

Penting untuk diingat bahawa sebatian semulajadi boleh mempunyai kesan sampingan yang tidak diingini.

Oleh itu, untuk memastikan keselamatan anda adalah idea yang baik untuk memastikan anda mengambil dalam dos yang disyorkan.

 

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *