MAKAN-MAKAN DI TEPIAN TEBRAU

MAKAN-MAKAN DI TEPIAN TEBRAU | Lepas ambil adik umi di JB Sentral dia ajak makan dulu.

Jadi adik umi yang sorang lagi tu ajak makan dekat Tepian Tebrau.Actually lama dah umi tak makan-makan kat sini tau.Rasa dah lebih 5 tahun kot.Umi ingat lagi kalau makan kat sini mesti nak try ais jelly.

Memandangkan dah tak ingat kedai mana yang jual ais jelly sedap tu.Last-last ikutlah adik nak makan kedai pebret dia kalau kesini.

Kami ambil ikan merah, sotong dan juga udang.Ikan merah tu kami suruh diorang buat asam pedas, sotong tu goreng tepung je dan yang udang tu buat udang goreng butter.

Super ramai kat sini ye, especially waktu malam hujung minggu.Rasanya tak hujung minggu pun ramai jugak orang.

Asam pedas

Udang goreng butter

sotong goreng tepung.

Baca juga : Kunafa dan Baklava sedap di Johor

Air pulak kami order je fresh orange 1 jug.Mudah je.Tau kalau dengan anak-anak ni kalau diorang order air sorang satu confirmlah tak habis kan.

Jadi bila satu jug tu senang nak tuang banyak ke sikit.

Oh ya, kat sini kami pilih kedai Gerai Nor Amin.Adik memang suka makan kat kedai ni sebab dia kata asam pedas sini sedap.

 

So, kalau korang datang JB boleh la singgah sini.Korang waze je tepian tebrau

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.