Lelaki Yang Di Gelar Suami

Assalamualaikum
Salam Jumaat untuk korang.nak share sikit tentang apa yang aku baca di facebook hari ini.
nukilan ini sekadar satu perkongsian sahaja.Tiada unsur-unsur yang melibatkan mana-mana pihak.Takut juga disalah tafsir..
Lelaki yang Di gelar Suami yang terbaik adalah :-
  • Seorang suami yang selalu memuliakan isterinya
  • Seorang suami yang selalu menampakkan senyum di depan isterinya
  • Seorang suami yang menjadi Qawwam(pemimpin dan pelindung) bagi keluarganya.
  • Seorang Suami yang begitu tangguh dalam berjuang mencari nafkah yang halal untuk isteri dan anak-anaknya
  • Seorang suami yang tak pernha lelah untuk bersikap lemah lembut.
  • Seorang suami yang menjadi seorang nakhoda dalam keluarga untuk mengharungi samudera kehidupan agar selamat menuju pelabuhan hakiki iaitu syurga.Insyallah
  • Dan ia selalu berpegang teguh kepada firman Allah s.w.t:-
            ” Wahai orang-orang yang beriman! Peliharalah dirimu dan keluargamu dari (siksa) api neraka..(q.sAt-Tahrim 6)

Semoga masih banyak kaum lelaki yang punya komitmen demikian bagi isteri dan anak-anaknya.Kerana lelaki itu lah yang akan menjadi pemimpin dalam keluarganya.Yang akan menjadikan rumahtangganya sebagai Syurga bagi isteri dan anak-anaknya.
Amin…

Loading

9 Comments

  1. bdoa agar bkl suami sy ade sifat2 tu..Amin

  2. Isteri pun kenalah sama-sama menjadi yg terbaik agar mudah bagi suami melakukan yg terbaik sama…

  3. in.shaa.Allah 🙂 sy nk jd lelaki dn suami mcm tu 1 hr nnti..prkgsian yg manarik

  4. berdoa agar dikurniakan suami yg boleh membimbing sy k syurgaNya. 🙂

  5. Alhamdulillah dikurniakan Allah seorang suami yang amat penyayang dan memahami…diharapkan akan menjadi lebih baik lagi di masa akan datang… *_^

  6. alhamdulillah..hehe.. ayah saya ada la juga ciri2 tu.. orang lelaki ni memang cool bila dah berkahwin..n bertambah cool bila dah ada anak..hii

  7. ALhamdulillah dah ada suami yang penyanyang..hehe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *