Lambakkan Limau Sudah bermula

Assalamualaikum
Pepagi lagi Kelaparan dah memuncak.Disebabkan tadi pi tuang minyak,maka lambatlah masuk kerja.Nasib baik tadi SIL sempat tapaukan Mee Hoon Goreng.Alhamdulillah..Jadi tak payah la nak beli sarapan lagi.Tapi bila dah terlambat makan macam ni,mulalah angin dah naik kepala.Mulalah rasa mual dan tak selesa.uppffhh…apa pun tak boleh,
Occay,story pendek,bukan tu nak bagitau…Cerita pasal bulan kedatangan Hari raya Cina yang bakal tiba sikit hari lagi..Tak sabar wehh nak cuti..Nak balik kampung.Dan bila cerita pasal Raya cina ni,confirm lah ada kaitan dengan limau yang berlambak-lambak.Masa nilah ramai supplier yang hantar limau..Rasa nak bawak balik je satu kotak.Aku memang suka makan buah limau ni.Tapi orang kata tak bagus makan limau ni banyak-banyak.
Sumber:google
Masa ni,lah HR dok bagi-bagi limau ni kat semua staff..Dapatlah merasa 5-6 biji limau.Aku cuma makan sebiji satu hari.Takut jugak nak makan lebih-lebih.Kalau pi Kipmart or mana-mana pasaraya,confirm banyak jumpa buah limau ni dijual.Orang-orang kita pun banyak jugak yang membeli..Yelah..benda sedap kan..hehehe
Eh..tak sabar pulak nak dapat angpau..Walaupun jumlah angpau tu sangat sedih untuk diterima,tapi semangat nak jumpa boss..Mana tau dapat bonus lebih..hua..hua..
EH..korang dah dapat bonus ke…hehehe

19 Comments

  1. kalau dlu slalu dpt ang pau dri kwn ayah..skrg da xdpt, lma x jmpa uncle tu

  2. sabtu lepas dapat sekotak limau..adoiii time banyak ni tak tingin plak nak makan..
    angpow tunggu nak cuti raya kang baru dapat kak..bonus alhamdulillah cam biasa..

  3. heheh.. limau dh kurg dpt sbb kwn abh yg selalu bg tu dah takde =(

    Orgnya baik walau bukan seagama dgn kita…

  4. haha..musim CNY ni memang kembung makan limau je.sedap!tapi kalau dah overdose,perut pun meragam

  5. sedap ni … sehari makan lebih 10 biji pun boleh. tapi bila breastfeed, nanti baby yg cirit 🙂 kalau kip mart pasir gudang gerenti murah kan … my kakak n my abg selalu borong buah kat situ

    BLOG OH! BLOG

  6. ehhh kitaorang kat office baru je dapat tadi…tapi bukan boss bagi la…client hehe

  7. bonus ktorg awal bulan Jan lepas.. abis dah beli barang baby.. hihi… raye cine tak dpt angpau sbb bos melayu.. =)

  8. rumah ni pun dah bertambah limau dah kak

  9. salamss siti, kak mieja dtg sini…..best time CNY limau banyak:)

  10. Alhamdulillah…ada la rezeki sikit…ni tengah jamu limau ni kat opis…tak boleh nak layan sangat…jemu nanti…^_^

  11. Cik akak tak minat makan limau..hihi..
    Wah dapat angpaw…best..best…

  12. saya dapat 2 biji jek..huhu..angpaw biasa dapat last day sebelum shutdown nanti..kalo ada luck dapatlaha rm50 ke rm100..kalau takde..dapatlah rm6..hihi..
    bonus kali ni after cny..

Leave a Reply

Your email address will not be published.