Lagu Raya Dah Berkumandang

Assalamualaikum
Dah pun 10 hari berlalunya Ramadhan kan..Pejam celik pejam celik lagi 2 minggu lebih sikit je dah nak raya..Sebut pasal raya nie,memanglah bersemangat..Semangat nak buat segala persiapan bagai.Baik dari segi baju raya,langsih raya,kuih raya..Semua sekali la..Ada jugak yang tukar segala bagai bila nak beraya nie…Opppsss…Kena bersederhana ye…Jangan terlalu sangat…hehehe…sebagai peringatan untuk diri sendiri je..
gambar :google..(haruslah ada gambar dalam setiap entry..baru syok nak baca..betul tak)
Setakat ni pun,aku bersederhana sahaja…Cukupla untuk Nur awfiyah..Zaman kegemilangan beraya sakan dah habis bila kita dah berusia nie..Berusia ke?hehehe…Dah jadi ummi ngan babah ni,kira dah tua la kan..
Ni…satu lagi nak bagitahu kat korang…Special punya…Benda nie havoc sebelum masuk syawal je..Bila dah masuk syawal,memang dah tak heran dah pasal benda tu..
Apa benda tu yerk??? ala…tak suprise sebab tajuk je dah tau benda apa tu..banyak sangat benda nak letak..hehehe…
Of Course la LAGU RAYA..Lagu raya nie kita nak dengar masa bulan puasa je..Bila dah masuk raya,memang dah takde makna dah nak dengar lagi…Dah selamat pun beraya kan..
Nostalgia lagu raya nie banyak…Korang prefer lagu-lagu raya zaman dolu-dolu ke atau yang sekarang nie…Jawapan aku,aku lebih suka lagu raya zaman dolu-dolu…Dan yang paling aku suka bila dengar lagu raya nie adalah 3-4 buah lagu..
Tapi lagu yang evergreen sangat-sangat bagi aku adalah lagi nie..
Satu Hari Di Hari raya-M.Nasir
Suasana Riang Di Hari Raya-Junainah
Ku Pohon Restu Ayah Bonda-Mamat
Bila takbir bergema-Rafeah Buang
Dari Jauh Ku pohon Maaf-sudirman
Selamat Hari raya-saloma
Raya-Jalil Hamid
Kepulangan yang Dinanti-Aman Shah
Banyak lagi la yang ada kat dalam playlist aku nie..Memang dalam minggu ni,department ni dah meriah dengan lagu-lagu raya..Semangat betul diorang nie..
Cuma belum buat Deko-deko raya je lagi ni..selalunya dah buat persiapan dah…

19 Comments

  1. tak aci tul … habiskan puasa dulu … heh heh . lagu evergreen mmg menyengat . irama n lirik tu terkesan kat jiwalah bila dgr …

  2. perghh dah siap semua dah… ;( kita jer yang tak siap2 lagi… baju raya pun tak ada lagi… tuk anak2 tu setel dah…
    Haa.. lagu raya terbaek sepanjang zaman… anuar & elena… ๐Ÿ˜€

  3. anis memang suke lagu raya versi lame2 nie.. lagi membangkitkan aura raya…cewahh..hihi

  4. Lagu raya lama jugak best… yang baru2 semua tak boleh masuk… last lagu baru pun… nazam lebaran dari siti nurhaliza je laa… yang lain tu… tak boleh feel kan kak ida… haha

  5. sebelum puasa ada dah main lagu raya
    sometimes rasa macam potong feel puasa

  6. memang…lagu raya evergreen lagi seronok dengar dan terasa suasananya daripada lagu sekarang…saya suka lagu Satu Hari Di Hariraya – M.Nasir….

  7. Mmg mood mendengar lagu raya dah bermula… dah nk hampir2 raya nnti pasti bertambah hebat lagi… ๐Ÿ˜€

  8. salam. eehhe tak terlalu awal ke? hari tu pegi bazar pun meriah dengan lagu raya haha

  9. haah kak. masuk jusco tesco smua lagu raya dh.
    ayu pun layan yg evergreen je…

  10. lagu ceria tak pe lagi, jgn lagu sedih2 je..hiba terus..

Leave a Reply

Your email address will not be published.