KHUTBAH HARI RAYA AIDIL FITRI NEGERI JOHOR 1441 HIJRIAH / 2020 MILADIAH

KHUTBAH HARI RAYA AIDIL FITRI NEGERI JOHOR 1441 HIJRIAH / 2020 MILADIAH | Lagi beberapa hari lagi kan kita nak sambut syawal.

Sedih memang sedih kerana kita hanya mendengar khutbah hari raya dari kejauhan sahaja.Tapi untuk menunaikan solat sunat Aidilfitri di Masjid masih lagi tidak dibenarkan.

Tapi ada hikmah di sebalik apa yang berlaku.Giliran ketua keluarga mengetuai bacaan khutbah ini untuk seisi keluarga kan?

Kalau tak kita takkan berpeluang untuk merasai bagaimana nak membacakan khutbah di depan orang.Pun begitu, banyak pahala yang Allah swt nak bagi bila kita sendiri yang membacakan buat anak-anak dan keluarga.

Di whatssap semalam, umi dapat sharing dari kawan umi tentang khutbah hari raya Aidilfitri bagi Negeri Johor untuk tahun ini.

Bolehlah siap-siap print dan hafal apa yang terkandung di dalam khutbah tersebut.

Umi akan share khutbah berbentuk jawi dan rumi di bawah ni.Korang cuma perlu klik link yang umi berikan di bawah ni sahaja.

 

KHUTBAH HARI RAYA AIDIL FITRI NEGERI JOHOR 1441 HIJRIAH / 2020 MILADIAH

Muat turun versi jawi di pautan ini: https://bit.ly/2ThjnHx

Muat turun versi rumi di pautan ini: https://bit.ly/3bvWSoe

Hati umi pulak sayu sebab dah lama tak ziarah kubur arwah abah.Hanya doa yang selalu umi kirimkan buat arwah.Walaupun tahun ni memang turn umi beraya di kampung belah umi, sedihnya tak dapat untuk sampai ke kubur arwah di Endau.

 

Ingat korang, sentiasalah bersederhana dalam apa juga di musim wabak Covid-19.Patuhi SOP yang Kerajaan dah aturkan.Adik beradik umi ada 4 orang yang tak dapat beraya sekali tahun ni.Sedih memang sedih, tapi nak buat macam mana kan?

Baju raya pun umi sediakan untuk anak-anak je.Untuk diri umi sendiri, umi malas nak fikir.Cukuplah dengan Juadah raya di atas meja untuk sekeluarga.Rumah pun dah meriah dengan anak-anak bila hari raya ni.

 

Jaga kesihatan korang ye..

 

By siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *