Kenapa Blog terabai??

Assalamualaikum
Ingat tak hari tu aku ada update tentang percutian tanpa dirancang.Aku ada ceritakan sedikit kenapa percutian tu dirancang di SINI
Actually bukanlah namanya percutian Indah selama 5 hari tu,tetapi kepada Emergency Leave sebab MIL masuk hospital Selasa malam rabu lepas.Memang Shock sangat bila MIL masuk hospital.Yelah,dengan keadaan nya yang uzur tu,risau terjadi apa-apa kat dia.My MIL nie,sebelum ni,memanglah seorang yang tak reti duduk diam,ada je kerja yang dia nak buat walaupun dalam keadaan kurang sihat.
Selama nie pun,dia memang selalu ambil ubat homeopati tanpa membuat rawatan di Hospital.Sebelum dia di masukkan ke Hospital,MIL memang dah kerap sakit.and as usual,dia takkan ke Hospital.Disebabkan dia kurang sihat,kami hantar dia balik ke Melaka,At least ada SIL yang boleh jaga makan minum dia.Bila MIL duduk sini,susah aku nak pantau dia,disebabkan aku dan husband kerja kan.
Hari Rabu tu kami dah bertolak balik Melaka,Memang tak sempat nak update apa-apa sekalipun.No social Media langsung yang aku sentuh.heheh..Risaukan keadaan MIL yang uzur sangat masa kami melawat dia diHospital.
Setiap hari memang ulang alik ke Hospital,MIL pun darah tinggi tak stabil,kekadang naik,dan kekadang turun..tu yang merisaukan kami.
Saja nak letak.
Tapi bila dah beberapa hari di Hospital dan di pantau dengan doktor dengan baik,maka hari sabtu tu MIL discharged.Alhamdulillah..lega kami semua.Cuma MIL tak secergas dulu la,,nak kena pantau kesihatan dan pemakanan dia yang totally berubah sebab darah dalam badan terlalu pekat.Ia akan menyebabkan darah tak dapat mengalir ke jantung dengan betul.So MIL tak boleh nak makan sayuran berdauan..emmm..
Bila dah tua-tua nie kan,banyak benda sebenarynya yang kita kena pantang.Tak boleh dah sembarangan makan-makanan yang boleh menyebabkan kita jadi macam tu.

22 Comments

  1. semoga MIL awak semakin bertambah pulih..
    betul tu semakin berusia, semkain kita perlu menjaga pemakanan dan kesihatan..

  2. semoga ur MIL diberi kesihatan yg baik. 🙂

  3. Semoga mil cepat sembuh. Dipermudahkan segala urusan. Muda2 lagi kita kena jaga dh pemakanan…tu skrg ni budak sekolah ada diabetis sakit jantung…mommy Irra

  4. Moga mil akak cpt sihat..

  5. Moga MIL akak cepat sembuh ye..

  6. Semoga MIL segera sembuh…risau kan bila org tersayang ni sakit.

  7. Hmm makanan skarang mana cam dulu dah … tak sama … dan budak2 sekarang memang mudah alergik makanan. Anak saya alergk pada ubat antibiotik tertentu …

  8. semoga MIL akak segera sembuh ya.

  9. Semoga MIL cepat sihat dan cergas seperti dulu, aminnnn

  10. Moga MIL kak cepat sembuh. Memang da tua-tua ni kena jaga serba serbi. Risau gak kita ni yang duduk di bandar. Terkenang mak dan abah di kampung …

  11. Semoga dipermudahkan segala urusan mu sis… dan semoga MIL cepat sembuh…

  12. semoga ur mil cepat sembuh yer…

Leave a Reply

Your email address will not be published.