KELAS BOLA SEPAK KANAK-KANAK DI JOHOR

KELAS BOLA SEPAK KANAK-KANAK DI JOHOR| Ada ke anak mommies di luar sana yang suka bermain bola?Nak cari kelas bola untuk anak-anak.Meh sini umi share sedikit info yang umi dapat tentang Little Kickers ni

Tentang Little Kicker

Little Kickers dibawa ke Malaysia oleh Encik Kalvinder Singh pada tahun 2013. Beliau bekerja selama beberapa tahun sebagai Jurutera Awam di England tetapi sentiasa menjadi pemain bola sepak yang gemar – sebagai pemain dan sebagai peminat. Metodologi Little Kickers dari “Play Not Push” merayu kepadanya dan telah memutuskan untuk mengambil risiko dengan mendapatkan gelaran Pelatih Persatuan Bola Sepak Inggeris (The FA) lencana peringkat 1 untuk menjadi jurulatih bola sepak yang layak dan membawa Little Kickers ke Malaysia.

Beliau mula-mula membawa Encik Marcel Fabian sebagai Pengurus Operasi dan Encik Sean Jayabalan sebagai Ketua Jurulatih Utama untuk membantunya menyebarkan Little Kickers di Malaysia. Kedua-duanya adalah pemain bola sepak dan pemain futsal dan peminat. Kedua-duanya bermula secara separuh masa (jurulatih hujung minggu) tetapi perniagaan telah berkembang dengan begitu banyak sehingga mereka kini dapat menyertai perniagaan sebagai latihan sepenuh masa hampir setiap hari. Kami juga mempunyai pasukan jurulatih separuh masa yang baik untuk membantu kami menjalankan kelas.

 

Kami bermula dengan hanya satu tempat dan dua belas pelajar yang terletak di Pusat Sukan Central Park, Dataran Sunway, Kota Damansara, Selangor pada tahun 2013.

 

Sejak itu, kami telah berkembang dengan mantap dan kini juga menjalankan kelas di Bangsar, Ampang, enam pra-sekolah swasta dan satu sekolah antarabangsa. Kami mempunyai lebih daripada dua ratus kanak-kanak yang menghadiri kelas kami setiap minggu.

 

Tinjauan untuk 2015 lebih menarik dengan lebih banyak pusat membuka di lokasi yang berbeza dan kelas tambahan diperkenalkan di lokasi sedia ada kami. Ramai lagi sekolah juga telah menyatakan minat mereka untuk memperkenalkan program Little Kickers ke dalam kurikulum mereka.

So, untuk anak-anak mommies di luar sana yang ingin menyertai Little Kickers ni, boleh la menyertai kelas-kelas yang diadakan di Danga Futsal Centre.

KELAS BOLA SEPAK KANAK-KANAK DI JOHOR

4 KELAS BAGI LITTLE KICKERS

  • Mighty Kickers (3.5 years old – 5 years old) 9am-10am
  • Mega Kickers (5 years old – 7 years birthday) 10am – 11am
  • Lil Kicks (18 months – 2 years 4 months) 10am-10.45am
  • Junior Kickers (2 years 4 months – 3.5 years old) 10am – 11am

So, untuk parents yang ingin menghantar anak ke kelas-kelas berikut boleh la lihat website di bawah untuk maklumat lanjut:-

Loading

4 Comments

  1. Author

    belum lagi tu..nanti dah besar sikit, mesti dia ada minat ke arah tu

  2. Syafi pun ana nk dedahkan dia dgn bola sepak sebab nampak dia minat sgt dengan bola. Setiap hari ajak main dekat padang.

  3. Berapa yuran dia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *