Jom Semarakkan Hari Kemerdekaan Dengan Kit Malaysiaku

kit malaysiaku

Jom Semarakkan Hari Kemerdekaan Dengan Kit Malaysiaku | Hari Kemerdekaan Malaysia ke 62 Semakin dekat.Bagaimana untuk kita mengajar anak-anak dengan erti Kemerdekaan.

Sebelum tu, kita kenalah tahu apa Tema dan Logo untuk tahun 2019 ni kan?

Jom kenali logo baru Hari Kemerdekaan Tahun 2019

logo hari kebangsaan 2019

Tema Hari Kemerdekaan Tahun 2019

Tema untuk Hari Kemerdekaan yang Ke-62 tahun ini adalah 

SAYANGI MALAYSIAKU : MALAYSIA BERSIH

Penetapan Sayangi Malaysiaku : Malaysiaku Bersih sebagai tema sambutan Hari Kebangsaan tahun ni adalah untuk menegaskan keutamaan perpaduan dan semangat cintakan Negara demi kesejahteraan dan keharmonian sejagat.

Tema Sayangi Malaysiaku : Malaysia Bersih ini dipilih berdasarkan usaha kerajaan yang mahu memberi penekanan kepada rakyat Malaysia bahawa bukan mudah untuk mencapai Kemerdekaan  selain memastikan semangat bersatu padu serta muafakat terus dicapai demi kemakmuran negara,

Selain menyemarakkan semangat patriotisme serta memperluas dan memperkukuh semangat kekitaan SAYANGI MALAYSIAKU  juga seiring dengan perpaduan/kesepakatan yang menjadi penggerak kepada agenda memperkasakan integrasi nasional dalam kalangan pelbagai lapisan masyarakat dan kaum di Malaysia.

Logo yang dihasilkan oleh Nik Zulkifli Nik Hitam menggambarkan simbol rakyat melakukan gerakan riang mengangkat tangan, dengan satu bentuk hati di hadapan menyatukan mereka.

SAYANGI MALAYSIAKU : MALAYSIA BERSIH

Ianya membawa maksud warganegara Malaysia yang terdiri daripada berbilang bangsa hidup dalam kepelbagaian, harmoni, seia sekata. bersatu padau dan terpahat perasaan akasih sayang yang kukuh kepada negara Malaysia.Malaysia Bersih pula adalah lagu tema utama bagi sambutan tahun ini.

LAGU TEMA HARI KEBANGSAAN 2018

lagu Malaysia Bersih merupakan ciptaan Muhammad Yuri Mohamed Edris dan lirik oleh Datuk Dr. Anis Yusal Yusoff dan dinyanyikan oleh Gemersik Chorus.

Namun Lagu ” Kita Punya Malaysia” nyanyian kumpulan Bunkface, tetap akan turut dinyanyikan dalam menyemarakkan semangat patriotisme  di samping memupuk amalan budaya integriti serta menolak rasuah dalam kehidupan.

Sumber : Mysumber

Bagi menyemarakkan dan memupuk anak-anak untuk lebih mengenali Malysia, why not kita memberikan satu aktiviti yang mengajak anak-anak untuk lebih mengenali tempat nenek moyang mereka menegakkan Malaysia dari terus hancur 62 tahun yang dahulu kan.

 

Kit Malaysiaku dihasilkan bagi menanam rasa cinta kanak-kanak kepada Malaysia, tanah air tercinta.

Kit Malaysiaku

Apa keistimewaan kit ini?

➡Kanak-kanak belajar di mana negara kita di dalam Benua Asia dan Asia Tenggara
➡Mengenali negeri yang terdapat di Malaysia beserta bendera dan jata negeri.
➡Jalur gemilang
➡Bunga Kebangsaan
➡Jata Negara
➡Jata Negeri
➡Bendera NegeriSelain itu, kanak-kanak juga boleh menjalankan aktiviti kraf dan projek yang turut dimasukkan ke dalam Kit :

➡Bunga raya dari tisu
➡Apron Jalur Gemilang


====================

Apa yang ada dalam Kit ini?

✔Buku Aktiviti Berwarna Penuh 20 mukasurat
✔Buku Aktiviti Mengandungi 11 aktiviti menarik. 
✔64 Sticker termasuk Jata Negara, Bendera Negeri dan Jata Negeri
✔Bendera

Sesuai dijadikan aktiviti sempena Tema Kemerdekaan di tadika, prasekolah dan sekolah rendah. 

Jom Preoder sekarang dengan harga hanya RM15/set sahaja.. Untuk Tadika yang order lebih daripada 10set Ada harga ISTIMEWA tau…Produk akan mula di pos bermula 21 Ogos 2019 yaaaa

Batch Pertama dah sold out.. Ha, kali ni jangan lambat lagi.. Order sekarang sebelum sold out lagi… Jom ???

 

macam mana nak dapatkan Kit Malaysiaku ni?

http://www.wasap.my/601127390866/Kit+Malaysiaku

Loading

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *