Jadual perjalanan lebuh raya PLUS TTA Hari Raya Aidilfitri 2013

Assalamualaikum
Sedikit perkongsian untuk kita bersama.Jadual TTA kali ini turut merangkumi perjalanan orang ramai pada cuti Hari Kemerdekaan iaitu di antara 30 Ogos hingga 1 September

klik untuk tumbesaran
Panduan Keselamatan yang perlu kita tahu :-
  1. Rancang perjalanan anda terlebih dahulu.
  2. Jika anda letih, mengantuk, mabuk atau tidak fokus, tangguhkan perjalanan anda. Sentiasa ikut had laju yang ditentukan.
  3. Berikan isyarat dan patuhi semua peraturan keselamatan semasa menukar lorong. Periksa cermin sisi dan cermin pandangan belakang sebelum melakukan pertukaran lorong.
  4. Sentiasa patuhi peraturan jalan raya di simpang dengan berhenti apabila lampu isyarat merah atau kuning dan beri keutamaan kepada pejalan kaki.
  5. Elakkan daripada mengekori kenderaan lain pada sepanjang masa kerana ini sering menjadi punca kemalangan yang serius.
  6. Patuhi garis panduan keselamatan semasa memotong. Jangan memotong jika teragak-agak.
  7. Jangan memotong barisan atau menyalahgunakan lorong kecemasan. Ia bukan sahaja biadap tetapi membahayakan semua pengguna.
  8. Elakkan mencelah di antara kenderaan kerana ini membahayakan keselamatan anda dan orang lain.
Sumber : sini
harap-harap kuranglah berlakunya accident pada tahun nie…Aku doakan perjalanan korang selamat pergi dan balik ye…
psssttt….xsabar nak beraya tahun nie..hehehe..mood nakberblogging macam dingin hari nie..ohokk

20 Comments

  1. slm singgah & ucap selamat hari raya maaf zahir & batin yer !

  2. Kita balik on Wednesday..harap-harap dah tak jem…Selamat hari raya, maaf zahir & batin Aida…And thanks alot untuk kad raya. cantik..kita ada buat pasal kad raya ni..free-free nanti baca tau..

  3. rasa takut nak naik highway sebab jem teruk sangat…

  4. akak ati2 noo balik melaka ti..ngtok tdo tepi jalan dlu.RR laa better

  5. Nasib baik kg akak x jauh…lepas buka posa mlm esok akak gerak…

  6. oklah jugak ade jadual pjalan.. tp perjlnn fiza ke pantai timur..x sanggup la nk redah jem..

  7. yess johor pagi. selalu mmg lepas subuh terus gerak. hihihi

  8. Rancang elok2 perjalanan tu….

  9. nice sharing kak =) bgus juga dia bt notis awl2 mcm ni..bleh elak ape yg ptt..Selamat Hari Raya kakAiza..minta maaf kalau ada salah dn silap

  10. aiza tak balik kampung tahun ni.. kepada yang balik kampung tu, berhati-hati memandu..

Leave a Reply

Your email address will not be published.