Hujan

Assalamualaikum
Kisah Hujan pagi nie… Keluar dari rumah tepat pukul 7.05 minit..Tiba tempat yang memang setiap hari jammed,hari nie makin bertambah jammed..Biasalah kalau jammed yang teruk,confirmlah sebab hujan..
Ye…Hujan…Dari malam tadi Hujan sehingga ke pagi ni,masih tidak berhenti.. Macam manalah ye tempat yang selalu kena banjir… Sekarang nie banjir tak.. Harap banjir nie ,banjir yang last lah untuk mereka..Kesian mereka kan.. 
Selalunya bila hujan tak berhenti,walaupun taklah selebat mana,air sungai pun akab naik… Air di longkang dan parit jugak akan naik.. Bagi mengelakkan berlakunya banjir kilat,Longkang dan parit nie tak boleh la tersumbat..Kadang kadang sebab itulah berlakunya banjir kilat kan.. wallahualam..
sumber google
Harap hujan berhenti lah nanti… Bila dah meredah jammed tadi,kaki pun dah rasa sakit sebab asik tekan brek dan clutch(haha…tak tau betul ke tak ayat aku nie)..Rasa dah macam nak tegang je dekat betis nie..Cepat cepat sapu minyak gamat…Takut kena simpul biawak..adoyai…sakit tu.
klah…dah boleh start sambung kerja… Dah settle boleh la blogwalking. Kerja yang wajib dilakukan adalah membuat report…

23 Comments

  1. datang singgah sis..:)

  2. selamat bekerja ๐Ÿ™‚

  3. kerana hujan,, tren pun akan bergerak perlahan.. maybe takut tergelincir kot..

  4. Melaka je xhujan.Panas plk rsa heheh

  5. Memang kalau hujan akan jammed.Maybe tu lah sebabnya air naik kalau peraliran air longkang atau satu satu tempat tu tak dibuat dengan betul atau tersumbat.apa pun kalau urat dan tegang tu sapu ubat.kena simpul biawak memang sakit woo lagi lagi akak preggy kan.take care ye

  6. normal dah.. bila jam hujan.. jadi standby makanan dlm kete… hehe

  7. Suka bau hujan!

  8. Assalamualaikum kak ida. simpul biawak? sheila pun selalu kena tapi sejak kawin ni rasanya 2 kali terkena balik. harap2 hujan ni tak membawa ke banjir kan.. in shaa Allah..

  9. assalamualaikum ida….betul tu kat sini hujan dr semlm…kalau pagi pergi kerja mesti jemmed jln…:)

  10. ye la kak, kenit check rainfall tuk johor pun agak lebat jugaK ni. Konfim jem la jalan bila hujan lebat ni.

  11. selamat bekerja…sakit tu kene simpul biawak…semoga tabah dan banyakkan bersabar ye…

  12. Alhamdulillah…tempat KY dah reda, takut bila fikirkan hujan..fobia hehe

  13. Hujan pagi kdg kala membuatkan mata mengantuk sepanjang hari.. ๐Ÿ˜€

  14. cuaca tak menentu sekarang ni…harap semuanya ok2 je…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *