Hari Terakhir Percutian Panjang

Assalamualaikum
Tajuk entry nie,bukan kerana aku sedang bercuti.tetapi pada mereka -mereka yang menghabiskan baki cuti tahunan..Mungkin masa nie masa yang sesuai untuk menhabiskan cuti tahun..Yelah Kadang-kadang tak boleh nak “Bring forward” cuti -cuti nie..jadi terpaksalah menghabiskan baki cuti tu..
Tapi bagi mereka yang sudah berkeluarga dan mempunyai anak-anak,pastinya masa nie adalah masa yang sesuai untuk mempersiapkan kelengkapan sekolah anak-anak yang bakal tiba sikit hari lagi..Rasanya lagi seminggu je anak-anak nak naik sekolah..
Di mana-mana pergi pun ramai orang,macam semalam,walau ada yang cuti satu hari pun ,di kompleks membeli belah di penuhi orang ramai..Tempat yang paling ramai orang of course lah kedai-kedai atau pasaraya yang membekalkan alat keperluan sekolah kan..
Seronok juga tengok..Pelbagai ragam dan aksi kanak-kanak memilih baju,kasut dan beg sekolah mereka kan..Anak-anak yang dah ke sekolah menengah selalunya demanding sikit memilih dan membeli alatan sekolah mereka…Siapa setuju apa yang aku kata nie.Bercakap dari pengalaman….confirm la kan..
Percutian aku??? emmm…rasanya tak kemana…Cuti pun takde…mybe adalah dalam 1 je annual leave..Tu pun sekejap je dah habis…Biasalah,company nie…
Pada mereka yang sdang bercuti,selamat bercuti,yang bekerja selamat bekerja…Sejak dah berbadan dua nie,paling malas nak pi kerja…

19 Comments

  1. yerr… mama sekarang bz dengan persiapan terakhir si kakak.. hihih

    Boleh jenguk mama di sini..

  2. xpe.. sy teman akak k.. sy pun kene keje ni.. opis ni suram je ramai yg masih bercuti

  3. slamat bkerja bgi yg brkerja..:)dtg singgah sini kak.

  4. sy baru balik dari JB not bad gak laa..tapi banyak gak kedai2 makan yang fames ktorang cover kat sana..hehehe

    Regards,
    -Strider-

  5. ahaha !! yang sekolah menengah tu memang demanding pooonn .. macam kite ni .. kah kah !! ^_^

  6. Especially staff yg dah lama bekerja, semakin tahun semakin naik entitle AL diorang.. bila x amek cuti lagi lah menimbun AL yg tak amek tu. lepas tu burn gitu je AL tu.. hehe

  7. kenit pun tak kemana setakat ni kak. Sejauh taman tasik tu je la yang kenit sampai pun hehe. Sibuk dengan persiapan kakak tuk sekolah tahun depan.

  8. pembawakan budak biase la.. Fiza pun esok dah mula cuti.. habiskan cuti tahun…

  9. x cuti pon xpe. Seronok gak ofis xde orang sbb ramai cuti. Aman damai sikit rasa.

  10. cuti saya x kisah tak berjalan pun jnji dpt bersama klurga.. 🙂

  11. deno stat cuti tahun depan.. hehe

  12. baru je lepas balik bercuti,ditambah dengan tak sihat pulak.yelah kan,sekarang pergi mana² pun ramai orang.

  13. Cuti sekolah pun sudah hampir ke penghujung.. persiapan sedang sibuk di jalankan.. 🙂

  14. abah mama ika pun tengah sibuk uruskan hal adik2 nak skola…ika pula awal tahun depan dah start clinical phase…harap dipermudahkan segala urusan..
    semoga akk pun sihat2 selalu 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published.