Full Moon cake Dari Officemate

Assalamualaikum
Mengikut sumber yang dipercayai,full moon ini disambut apabila anak2 kaum cina yang baru dilahirkan telah mencapai umur satu bulan. Pada ketika ini, anak tersebut akan diraikan dengan memberi nama kepadanya dan memberi sanak saudara makanan tradisional dan juga telur merah. Pada masa sekarang sambutan ini telah diubahsuai mengikut kesesuaian zaman. Aku baca kat blog SINI
So,dapatlah satu department satu kotak kek macam kat bawah ni..Alahaii..comel sangat..Rasa nak ngap je..hehehe
Comel je kan kotaknya…aku suka tengok dekorasi kek tu.
ada 12 biji kek dalam tu..
TAPI!!..aku tak dapat nak makan kek tu sebab rasa macam was-was lak nak makan.Aku dah survey kat google samada Moonlight cake ni ada status HALAL atau tidak.Tengok kat Website dia,memang takde status halal..Adeh…nak makan kek tu!!!!…
Puas google.tapi tak jumpa pun orang melayu cakap halal…iskk..risau je ni..Last-last aku batalkan niat nak makan dan terus bagi kat officemate yang lain..
Teringin pulak hari ni nak cari kek..Tengoklah macam mana nanti…

8 Comments

  1. comel, kalau tak berjaga-jaga, memang dah ngap dah..

  2. haah comel…tapi was-was pula untuk dimakan..takpe kak, cari kek lain yang diyakini halal

  3. kalau saya pun tak makan kot..sebab benda2 gini biasanya non muslim yang buat..

  4. Mmg masih ada keraguan nak makan kan.. saya pun akan rasa mcm tu juga klu berlaku kat saya…

  5. kalau dah was was tak boleh makan dah 🙂 tp deko kek tu sangatlah menggamit selera

Leave a Reply

Your email address will not be published.