July 12, 2020
East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru |Jarang dengar, atau tak pernah dengar Ikan Salmon buat percik??

Ye korang, pertama kali tau umi mencuba menu yang tak pernah lagi umi cuba dan dengar iaitu Ikan Salmon Percik, ataupun Pizza Tandori dan juga Pizza Rendang.

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Selain dari tu menu yang special yang korang wajib cuba adalah Kepala Ikan Salmon masak Kari masala.Serius sedap.Pertama kali jugak umi rasa menu macam ni tau.Disediakan pulak dengan bahan-bahan segar.Memang terasa semuanya.

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

 

Hari tu umi berkesempatan mencuba menu Buffet dinner di Cafe BLD Renaissance Hotel yang menyajikan menu-menu terbaru yang menyatukan menu-menu klasik barat dan juga rasa antarabangsa yang lain dari yang lain.

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Antara menu terbaru yang boleh korang rasai kenikmatannya adalah Nasi Ulam, Itik salai masak cilipadi, Salmon Percik, Tom yam Pasta,Ayam Merah Spaghetti, Kepala ikan Salmon Masala Curry dan lain-lain lagi.

Hidangan Buffet ini bermula dari Mac sehinggalah 18 April 2020

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Korang boleh lihat menu lain di bawah ni yang dah pun umi cuba dan recommend kat korang yang disekitar JB yang nak merasai kenikmatan masakkan chef dengan tema East Meets West ni.Sangat sedap tau.

 

RM120.75 untuk seorang

Korang boleh lihat senarai menu yang disediakan oleh hasil kreativiti chef mereka di bawah ni.

  • Lamb Rendang & Tandoori Pizza
  • Itik Salai
  • Thai BBQ Seafood
  • Oven Baked Oyster & Mussels
  • Salmon percik
  • Nyonya Chilli Crab
  • Sushi & Sashimi
  • Tom Yam Pasta, Ayam Merah Spaghetti
  • Salmon Head Masalah Curry
  • Railway Mutton Curry

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Nasi ulam yang perlu korang cuba..Umi dapat jamah sikit je sebab perut dah penuh.Next time kena repeat ke sini lagi.

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Banyak lagi menu-menu dan juga dessert yang sedap-sedap yang korang boleh tengok.

Hah..Apa kata korang ke Page umi di sini.Kat situ umi share menu-menu lain dalam buffet dinner ni.

Page : Kisahsidairy.com

Dan paling umi suka bab dessert ni, adalah pembuatan Kuih Ketayap secara live.Makan panas-panas memang sedap dan mengancam tau.

East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Nampak menarik kan? So korang nak cuba?

Korang yang nak menempah untuk Buffet dinner ni boleh le terus call atau book melalui apps mereka seperti di bawah

Contact to find out more now!
Cafe BLD : +6073813322
TABLEAPP.com : http://bit.ly/TableAppCafeBLD

siti Rohaida

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

View all posts by siti Rohaida →

2 thoughts on “East Meets West Buffet di Cafe BLD Renaissance Hotel Johor Bahru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *