DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG | Anak-anaklah yang excited nak tengok dinasour.Walaupun tiketnya agak mahal bagi kami, tapi takpelah sekali je kami masuk.

Masa dah alang-alang kami beraya di Pahang, jadi kami singgah sekali di Dinasour Encounter di zoo teruntum Kuantan Pahang.

Teringat dulu, masa pertama kali pergi ke Zoo ni masa awal-awal umi kahwin, memang takde apa pun.Haiwan yang ada kat sini pun tak banyak.

Baca juga : 10 tempat menarik di Pahang

Tapi sekarang ni Zoo Teruntum adalah zoo hybrid pertama dibuka dan merupakan yang pertama di dunia.

Kami pergi waktu siang, jadi takdelah menarik sangat sebab tak nampak limpahan lampu-lampu dan dinasour ni tak boleh la gerak-gerak.

Hanya beberapa sahaja yang bergerak.Memang plan nak gi malam,tapi harganya agak mahal.Jadi terpaksalah batalkan untuk datang di waktu malam.

Baca juga : Ikan celup tepung di warung poksu moksu

Tempat ni memang banyak spot-spot menarik untuk dapatkan gambar-gambar insta macam kat bawah ni.

Rumah hobit pun ada tau kat sini.Kemain bebudak excited nak masuk ke rumah hobit.

Ni antara Dinasour-dinasour yang ada kat sini selain beberapa binatang yang lain.

DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

Umi bawak bebudak ni berjalan sampai keletihan.Dari atas ke bawah, dari bawah ke atas.Kemain semangat lagi diorang.

DINASOUR ENCOUNTER DI ZOO TERUNTUM KUANTAN PAHANG

Umi pun nak tumpang excited jugak tengok dinasour ni.Sambil-sambi dok cerita tentang The Good Dinasour, sebuah cerita tentang Dino yang baik hati.

Last but not least, umi tak ingat pukul berapa diorang akan adakan live dinasour.Adalah sedikit sketsa tentang dinasour kat situ.

Baca juga : Nasi kerabu Mekla

Lepas dari tu kitorang pun balik la sebab panas terik, bebudak pun dah penat nak berjalan.Sebelum balik tu, dapatlah pau babah diorang sorang seketul toys dinasour.

So, korang yang tak tau nak bawa anak korang kemana hujung minggu ni boleh la bawa mereka ke Zoo Teruntum ni. 

Maklumat lanjut tentang Zoo Teruntum boleh tengok kat Page fb mereka : ZOO TERUNTUM

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.