Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long

Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long

Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long di Pasir Gudang di belakang Proton.Nak buat sendiri bukan tak pandai cuma nak cari barang tu payah.

Umi nko mencari alasan sebenarnya.Ni pun nampak si kawan umi dok post Kedai Mee Wantan di pasir gudang ni.Umi memang suka dengan wantan ni.Sup-sup macam ni memang pebret umi.

Ikutkan nak buat, cuma umi tak pastilah kulit wantan tu nak dapatkan kat mana.Puas dah cari kat pasaraya tapi payah nak jumpa.Ke umi yang tak pandai cari.Tak taulah kan.Kalau kulit popia biasa orang kata dia akan cepat pecah.

Bila dah ada tu, apa kata kita cuba.Kalau kita tak cuba kita tak tau kan sedap ke tidak.Boleh repeat lagi ke idok tu kita tak tau.Jadi kita kena rasa.Dan yang paling penting citarasa tekak masing-masing berbeza.Mungkin ada yang kena dengan tekak dan ada juga yang mungkin tak kena dengan tekak kita atau mereka.

Jadi lepas pergi berbelanja kat Econsave, umi pun beri cadangan pada babah untuk ke sini.

Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long

Inilah dia Selera Dapur Kaklong.Kemain senget umi nko amik gambo kan?

Jomlah tengok apa yang kami order untuk 5 beranak ni.

Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long
Laksa Kari

 

Mee Wantan Sup

 

Dapat Juga Makan Mee Wantan Sedap Di Selera Dapur Kak Long
Pan Mee Cili Kering Daging

 

Sup Dumpling Ayam

 

Dumpling Udang

Alhamdulillah sedap umi rasa.Banyak portion mee dia tu sampai anak pun tak habis.Ikut hati nak order lagi dumpling tu, tapi tulah kan, tak menghabis pulak yang lain.Cuma masa umi makan tu dumpling udang dah banyak habis. Yang ada ayam je tak silap umi.Eh!! tak ingat pulak.Dapat hirup sup panas-panas memang sedap kan.Ni pun dah terasa nak makan lagi kat sini.Kalau dapat jumpa dengan kulit wantan tu memang umi nak buat banyak-banyak.Puas hati makan bila buat sendiri ni.

Tapi kalau dah tak jumpa kita makan jelah kat restoran Kak Long ni kan.

 

Kalau orang pasir gudang teringin nak try  ni boleh la terjah restoran dia di belakang proton bukit Dahlia.Nanti bila-bila korang boleh la terjah kan.

Page mereka : Dumpling halal

Baca juga : Senarai Buffet Ramadhan Johor 2022

 

Loading

4 Comments

  1. alaaaaaaaa..gerammm pulakk nengokk…. baikkk..kita sikirinshot save sesiap..hahhahahaa..ain sama jugak cam akak suka sup sup ..dan benda berkuah ..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *