BLOG

Dah Apply Cuti Hari Raya?

Assalamualaikum
Tinggal beberapa hari je lagi je kan Syawal akan tiba.Segala persiapan raya insya allah dah lebih dari 90%.So macam mana cuti korang?
Ada yang tak dapat cuti ke?Aku…Dah apply pun..Kalau cuti-cuti macam ni kenalah apply awal kan..Untuk apa,untuk kita schedulekan cuti kita nanti..yelah,mana tau rancang nak bercuti kat kampung seminggu,last minit punya cuti,boss cancel..baginya kita dua hari je cuti..tak ke naya..Lagi pulak yang balik dengan bus atau flight..Mau burn gitu je tiket.
Sebab tulah bila kita nak plan untuk bercuti sakan,kena make sure cuti dari kerja tu dah di approved oleh boss kita.Barulah boleh beli tiket kan…
So far,tahun ni aku tak ambil banyak pun,Cukuplah dua hari setengah tu,Cuti dah tak banyak,sayang pulak nak ambil unpaid leave.Bila dah unpaid leave,banyaklah gaji yang akan dipotong..uihhh..Rugi weh!!Tahun ni pun raya belah aku,jadi tak kemana sangat..Tapi tak taulah kot lah husband aku nak balik Melaka..
Surat cuti dah hantar,cuma tinggal di approved je.Kebiasannya,semua cuti diluluskan.Lagi pulak sekarang ni projek company aku tak banyak yang masuk,so diorang senang je nak luluskan..Even yang bukan beragama islam pun digalakkan untuk bercuti..Wah..seronok depa kan!
Korang pulak macam mana..Ada ke yang amik seminggu terus bercuti?Wah..bercuti sakan la korang kan…

About Author

Blog about parenting, tips parenting, deco, homeschooling activities, travel and beauty.Welcome to kisahsidairy blog

(18) Comments

  1. mestilah dah…akeke

    1. haha..kan mar…

  2. Kami cutinya beku…nak buat persiapan meriah tu tak lah..ala kadar jer

    1. alahaiii..kesiannya..takpe..janji dapat cuti raya dua hari..

  3. Kami cutinya beku…nak buat persiapan meriah tu tak lah..ala kadar jer

  4. Alhamdulillah lady dpt cuti.. Hihi.. Cuti rehat..

    1. alhamdulillah…

  5. sy dah tak keje. jadi tak apply cuti. doakan sy dpt keje lepas raya ea, so next year boleh merasa rebut apply cuti. haha

    1. hah..tu lagi senang…insya allah..ada rezeki lepas raya nanti..amin

  6. Awal-awal lagi dah isi borang cuti hehehe…syok tak sabar nak cuti rehat2 masa raya hehe

    1. good job ju,jadi senang skit nak planning cuti nak pi mana kan..

  7. Tempat kerja kakak ni sebab kakak seorg aje Melayu jadi tak ada masalah Eda
    Kakak boleh infrom anytime bila nak cuti. Naik cuti baru isi leave form pun boleh:)

    1. ha..lagi senang kan kak..tak payah nak berebut dengan sesape

  8. Ain pun harini baru nak apply. Harap2 dapat la hehe

    1. insya allah ain…moga2 dapatlah cuti lama sikit kan

  9. of course la dah kak, hehehe…awal puasa hari tu lagi da apply. dan dah lulus! jom beraya!

  10. Cuti 2hr je tu pun lpas raya. Byase la kne dahulukn yg dh berkahwin..hee

  11. lom apply lagi.
    but bos da tau da anak2 buah nyer semua cuti bila.
    tak bleh takde officer kat opis 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *