Cerita Minggu Lepas

Assalamualaikum
Anak sape la ni kan…
Kesian Nur awfiyah umi letak dalam troli je..Memang tak plan pun lepas pun nak ke Pasaraya Tesco petang sabtu tu.Hari sabtu tuari plan cuma nak cari baju raya untuk Nur awfiyah..Saja umie nak beli awal sikit memandangkan puasa nanti nak beli baju raya umi pulak..hehehe..kalau dlu taklah sibuk sangat nak beli baju awal-awal..Sejak dah ada Nur awfiyah nie nak kena plan awal-awal takut tak cukup budget nak beli baju raya untuk dia.,..Untuk umie dia,walau tak banyak pun takpe..janji dia ada banyak baju raya..yelah kan..Selalunya budak-budak nie kalau takat 2-3 pasang memang tak cukup.
So lepas balik kerja tuari,plan ngan kakak ipar aka babysitter Nur awfiyah ke Anakku…Memang pebret aku pi Anakku nie..Baju cantik-cantik…Tu belum pi AEON Jusco..Memang rabak la mata umie ko ni nak..Huh!!Memang tak payah nak ke sana bagai memandangkan dia tak boleh duduk diam-diam dalam stroller..
Disebabkan keterujaan membeli baju untuk Nur awfiyah ,buat kad sekali,,senang sikit..Dapat diskaun kalau buat kad Anakku nie..
yeay…i memang suka kalau bab buat kad nie..Cuma tambah rm10 je untuk buat kad nie..
Untuk baju raya Nur awfiyah sempat lah rembat 5 helai…hehe..dah ada 2 helai yang orang bagi belum pakai sebab besar..mybe raya nanti dah boleh pakai…santekk…umie ko nie suka sangat tau..lagi satu Huh!!memang pening cari baju raya anak pompuan nie..ASyik nampak pink je…Takde nampak warna lain..Bila pilih warna lain,rasa macam tak cantik..Tapi taknaklah tengok anak aku nie pinkish all the time..selit jugak la biru ngan purple…Oklah tu nak..
Lepas pada tu,kakak ipar bagi cadangan nak ke Tesco lak..Eh…dengan stroller tak bawak,nak letak Nur awfiyah kat mana lak nie..Nasib baik ada alas stroller dalam kereta…Bawak jelah…Hari tu angin anak aku nie baik je…Letak dalam troli tu..dodoi kejap,terus tido…Boleh la mak ko nie cuci mata..Aishhh…
Tapi sedihnya umie ko ni,masa nak keluar duit,teringat pulak kad pada babah..Terus call babah nak kepastian..Confirm!!!..memang cuci matalah jawabnya sebab duit dah habis beli baju tadi..ada sikit je baki tinggal..Ada hikmah di sebaliknya sebab mata umie ko nie dah nak terjojol tengok baju cantik-cantik..nak rembat pampers ngan susu pun dah tak cukup nie..Dapat la beli groceries sikit..hhuuhu..

banyak jugak la baju yang buatkan umie ko ni belek berjam-jam..tapi tak beli pun..hahaha

with my anak saudara yang suka melawa ni..nampak si awfiyah tu lena tidur…maklumlah dalam air cond…Cuba kat tempat panas..Dah lama mengamuk

Dah..dah…penat nak membebel…tepek wajah Omel umie nie..bambam…
Oklah,umie nak sambung blogwalking…semalam bercuti..

Loading

30 Comments

  1. alahai comel la anak akak..hihi betul tngok baju bdak memang rambang mata kan, comel-comel smua..hihi

  2. ayu belum keluar baby lgi dah geram2 tengok baju baju baby. hihi. baik je baby tido kan..

  3. kalau ummi beli baju fiyah memang rambang mata..semua cantik² lagi² gegurl punya baju

  4. alahaiiii… siannya la… tidur dalam troli je…isk iskkk anak sapa la tu…

  5. comelnye dia kak
    pipi dia gebu
    klo shopping brg baby geram je..semua cantik…rs nak beli semua je klo byk duit

  6. salam kenal 🙂
    yelah..kalau kena aircond sedap je baby tidur kan..hihi

  7. Alolo…bambamnya dia. Comel sangat. Selamat menyambut ramadan dear.

  8. Alahai kesiannya umi ye dik..
    Tak apa ada masa lagi utk shopping..

  9. Baju anak perempuan mmg banyak pilihan ..Rambang mata dibuatnyerr…….

  10. awww awfiyah…….. geram tau aunty tengok dia… muahhhh setepek kat pipi gebusss tu…. salam ramadhan kak ida 🙂

  11. tembamnya…relax aje dia tidur ya..he..he

  12. Assalammualaikum… KSD,

    comel aje baby kan.. lena aje tidur dalam troli… tembam sesangat. Kuat minum susu nie kan.. minum susu yer?

    mselim3

  13. Baju budak pompuan mmg banyak KD…geram nengoknyakan…. Baye ni ta berapa nak mahal sangat harganya…Sure banyaklah baju raya Omel umi nikan

  14. yeay, baju baby mmg comel2. rasa cam nak pakai ja baju baby. hehe

  15. Baju babygirl mmg banyak sgt. Lawa2 pulak tuh. Geram tengok. Hehe. Anak buah ana, baju dia je satu bagasi full. Dahsyat tak dahsyat, tak tahan nafsu tengok baju bbygirl. Haha

  16. memang rambang mata la tgk baju baby semua cute sgt!! hehehe amboi pipi..geramnyaaaa!! 😀

  17. lenanya die..hehe..sy paling geram bila beli barang baby..comel2 semuanya..gerammm..

  18. Klu jenjalan mmg geram tengok barang2 baby.. tp saya geram tengok baby tu hihii.. comel.. nak cubit2 pipi.. 😀 😀

  19. Siapa yg tak rambang mata klo tgk baju budak kan. Bulat pipi dia.

  20. Hehehe… comel dan senang jer dia tido… 😀

  21. Bila tngok baju budak2 ni mmg boleh ralit sebab bnyak yg cantik2 n cute especially yg prmpuan punya

  22. alolo…seronok umi beli baju ya

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *