Nescafe cappucino ice cream

Wordless Wednesday #73 | Nescafe Cappucino Ice Cream.Barulah sempat merasa, itu pun sebab si anak-anak pun sibuk nak makan ice cream Ada yang kata sedap sangat tapi bagi umi sedap lagi kalau minum panas-panas atau minuman sejuk.Kalau ice cream terlalu manis uii..Boleh kena potong kaki gitu..hahaha Cukuplah sekadar merasa macamContinue Reading

Wordless Wednesday #71 | Ikan Patin Tempoyak.Belum lagi start menulis dah kecur tau mulut ni tau.Menu paling dinanti-nantikan bila ke Pahang Masa singgah ke Pahang hari tu, kakak ipar umi sediakan ikan patin tempoyak untuk kami.Berkat tak jadi keluar malam tu, kakak ipar umi masakkan untuk kami. Bila dia dahContinue Reading

Wordless Wednesday 70 | Aiskrim Musang King -sekali dia mintak aiskrim, kemain musang king yang dia nak.   adik : Umi hari ni adik nak beli aiskrim.Adik janji tak mintak lain. Umi : baiklah dik, janji satu je tau beli. Adik : Ok umi sampai kedai Adik :  eh umiContinue Reading

Wordless Wednesday 69 | Crochet Bag.Lama berkenan Crochet bag yang kawan umi buat ni.Tapi sampai sekarang masih dalam wishlist.hahah Seni Crochet ni perlu kesabaran yang tinggi dan berseni.Dulu masa zaman muda remaja pernah juga cuba belajar.Tapi tak kena dengan jiwa.Tapi tetap menyukai sulaman crochet ni. Crochet adalah proses membuat tekstilContinue Reading