Showing 36 Result(s)
VACATION

#MyTravelokaEscapade | Menjanjikan Percutian Yang Hebat Ke Sabah

Assalamualaikum Niat hati ni memang teringin nak bercuti..Tapi bila fikirkan pasal budget percutian ni,bukan sedikit perbelanjaannya..Ia juga perlu di rancang betul-betul untuk membuatkan percutian tu berjaya dan gembira.Yelah..Planning dari awal tu kan penting..Bila kita nak melawat atau nak mengunjung ke sesuatu negara atau tempat,Make sure kita dapatkan maklumat dahulu tentang tu,barulah percutian kita tu dikatakan percutian yang paling berharga..paling manis dalam hidup.Sebenarnya impian aku adalah membawa family untuk bercuti.Cukuplah di …

VACATION

Kami Di Melaka

Assalamualaikum Dari sehari ke sehari nak update blog.Memang sekarang ni sedang bercuti.Seperti biasa time bercuti memang jarang nak sentuh blog.Yang ada pun cuma auto publish sahaja. Start dari rabu tuari lagi dah ada di Melaka.Kali ni umi bawa kak fiyah dengan nenek sekali.Anak saudara berkahwin,jadi amik cuti dua tiga hari untuk tolong apa yang  patut. Excited la kak fiyah bila umi ajak dia berjalan..Memang lama dah tak bawa dia balik …

FAMILY VACATION

Jalan-jalan cuti Merdeka

Assalamualaikum Hari ni aku nak cerita pasal aktiviti aku semalam je..Maklumlah,tak macam dulu,apa aktiviti hari ni,terus up kat entry.Sekarang ni dah ada anak.kena tunggu anak tidur dulu lah,baru boleh cerita kat blog..Itu untung dapat update status jugak sambil melayan dia..Spesis aku ni,kalau dah berdating dengan anak,jaranglah melekat dengan phone.Mana nak update status,anak lagi..Kalau ada masa je baru aku update…Huiii…Anak dah super ligat ni,nak kena tengok dia jelah. Nak pulak sekarang …

VACATION

Percutian ke Langkawi -Part 2 (Review Hotel)

Assalamualaikum Dah part dua dah ni…Padahal dah lebih 2 minggu balik dari Langkawi..Tak sempat nak up entry tentang percutian tu. Dah baca ke percutian ke langkawi part 1 tu..Kalau yang belum baca boleh baca dari mula disini..heheh Percutian ke Langkawi-Part 1 Oklah..bila dah sampai ke Langkawi,dah ada bus yang menanti kitorang kat sana..Kitorang sampai dalam pukul 3 petang.Naik bus dan terus ke Hotel Penginapan kami iaitu Simfoni Resort Ni aku …

VACATION

Percutian Ke Langkawi-Part 1

Assalamualaikum Selamat hari sabtu!!!…Ramai ke yang bekerja hari ni..Boleh la teman aku ni…hehehe.. Dah dekat 2 minggu jugak aku perapkan gambar-gambar percutian aku ni.Bukan banyak sangat gambar aku tu, Tercari-cari gambar yang sesuai untuk aku post kat dalam entry ni…hehehe…maklumlah…kena tapis jugak gambar-gambar tu..malu iolsssss…hehehe Oklah…Percutian nie memang rancangan dari emak aku..Dia belanja anak-anak dia pergi Langkawi..mula-mula tu memang taknak kan…segan la orang tua pulak belanja kita..hehehe..Tapi bila dok ajak …

FAMILY VACATION

aktiviti kami di Gambang

Assalamualaikum Selamat pagi..akti iti kami sekeluarga hari ni.pukul 10 pagi kami dah bergerak ke Gambang Waterpark.Ingat hari nie xlah ramai orang.Rupa-rupanya selautan manusia sedang menunggu untuk membeli tiket.Ramainya bukan main lagi. Sementara menunggu abang ipzr membeli tiket, aku ambil peluzng untu menjelajahke kedai cenderamata disitu.Dapatlzh sehelai baju dzn jugK keychainuntuk kenang kenangan.. Oklah..rase lapar menerjah perut ni.mingzk untuk diisi.Makanan biasalah mahal. Published with Blogger-droid v2.0.10