Showing 36 Result(s)
VACATION

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong

Masjid Selat Melaka menjadi Tarikan ramai Pelancong | Walaupun dah lama juga ianya dibina,baru berkesempatan untuk singgah di Masjid Selat Melaka ni.Masa dalam pembinaan dulu,boleh tengok dari jauh je.Tapi bila dah siap,memang cantik pemandangan khususnya di waktu malam. MASJID SELAT MELAKA Masjid Selat Melaka ni,of courselah terletak di tepian laut Melaka atau lebih dikenali dengan Pulau Melaka.Masjid Selat Melaka ni telah dibina pada 24 November 2008.Punyalah lama aku tak ke …

VACATION

Jom bercuti di SEEngapore dengan Traveloka Promotion

Assalamualaikum JOM BERCUTI DI SEEENGAPORE  DENGAN PROMOSI TRAVELOKA | Singapura adalah satu Negara yang tersenarai dalam percutian yang tidak mungkin akan dilupakan oleh pengunjung apabila berkunjung  ke Singapura.Banyak tempat menarik yang kita sendiri tak ketahui  di Singapura jika kita tidak ke sana.Singapura juga terkenal dengan Negara yang mempunyai  kebersihan dan selamat di dunia ni.   Singapura merupakan Negara yang kecil tetapi bagi pengunjung yang datang ke sini,pasti teruja melihat keindahan …

VACATION

PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN

  PAKEJ PERCUTIAN KE KYRGYZSTAN | Selalunya kalau bab melancong ni kan,Negara mana yang korang akan terlintas di fikiran untuk pergi melancong.Rata-ratalah kan kalau aku tengok kat facebook,ramai yang pernah pergi melancong ke Korea,Jepun,Taiwan,India dan banyak lagi.Tapi pernah tak korang terfikir selain dari Negara-negara tersebut,pernah tak terlintas difikiran korang untuk melancong di Kyrgzstan.Memang payah nak sebut kan.Tapi korang pernah dengar ke tentang tempat tu.Adakah tempat itu salah satu tempat yang …

VACATION

History and Holidays in Turkey

  History and Holidays in Turkey | Turkey is one of the few countries that joins Europe and Asia with its largest city,Istanbul, split across the two continents. The land has been occupied by many different cultures throughout history including the Hittites, Lycians, Byzantiums, and the Ottoman Empire. These were not the only cultures that controlled the land that has become modern Turkey but these were the largest that left …

VACATION

All You Need to Know Before Booking a Summer Trip to Bagdogra

If you are tired of travelling to and exploring the same old destinations every summer vacation season, this summer explore the beauty of North East India by planning a trip to the silent and pristine town of Bagdogra. Looking for a silent holiday amid the lush green nature or looking for some adventure in the summers by indulging in some water sports like rafting? Bagdogra has you covered. As a …

VACATION

Percutian di Pulau Besar Mersing

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kan best kalau mimpi tu sentiasa menjadi kenyataan.Dah macam duduk dalam alam fantasi bila dapat semua yang kita impikan.Entry ni bukan entry sponsorship ye.Ini adalah entry wishlist yang aku harap tahun depan akan dapat…hahahha…So kita kenalah ada impian dulu sebelum nak mencapai apa yang kita impikan tu kan.Mana tau bulan jatuh ke riba.kah..kah… Contohnya,Percutian ke Pulau-Pulau cantik di Johor.Tak perlu nak pergi jauh-jauh lah kan.Dalam Negeri Johor …

VACATION

Kembara Blogger Johor Part 11| UK Farm Kluang Johor

Part terakhir destinasi kami untuk tempat menarik di Johor.Kembara Blogger Johor Part11  di UK Farm Kluang Johor. Part terakhir Kembara Blogger Johor di UK Farm.Pastinya selepas ini kami merindui rakan-rakan blogger,rakan-rakan dari Tourism Johor dan MITA dan Tour Guide kami Pak Sheikh. credit to : Tripadvisor Kami bukan sahaja dapat mengembara mengenali tempat-tempat pelancongan di Johor yang jarang kami tahu,tetapi semangat setiakawan antara kami semua.Ilmu yang kami dapat tidak akan …

VACATION

Kembara Blogger Johor Part 10 | Zenxin Organic Park Kluang

Selain lawatan kami ke Kilang Kopi, dapat juga kami menyinggah di Zenxin Organic Park Kluang .Destinasi seterusnya kembara Blogger Johor Part 10 Zenxin Organic Park Kluang Beredar kami dari kilang kopi cap Televisyen bagi meneruskan perjalanan kami ke destinasi seterusnya.Destinasi Kembara Blogger Johor Part 10  Zenxin Organic Park Kluang. Kami Zenxin Organic Park Kluang  bagi menikmati pelbagai jenis buah-buahan fresh dari ladang.Semasa kami ke sini, ramai yang datang untuk sesi …