PENGALAMAN PERTAMA KALI MEMBELI BUKU DI IMAN SHOPPE | Umi memang sejenis suka membeli buku dari dulu.Kadang tu bacanya belum tentu habis lagi tapi dah membeli buku lain. Lagi sejak ada anak ni, sejak kecil lagi umi dah biasakan diorang dengan buku.Sampaikan kekadang umi ke kedai Eco tu pun bukuContinue Reading

Wordless Wednesday #74 | Happy Birthday Adik.Genap 7 tahun dia hari ni Terima kasih Allah memberi pinjaman seorang anak perempuan didalam perut umi. Dialah yang pertama didalam perut dan pengalaman pertama umi sebagai wanita yang mengandung. Budak yang terpaling manja genap 7 tahun hari ni.Umi doakan adik semoga adik terusContinue Reading

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA 1443H/2022 |Hari Raya Korban jatuh pada hari kesepuluh pada bulan Zulhijjah, bulan terakhir pada kalendar Hijrah Islam.  Tarikh 10 Zulhijjah ini merupakan tarikh penting dalam sejarah Islam di mana Nabi Adam dan isterinya Hawa dikeluarkan dari syurga dan diturunkan ke bumi sebelum berjumpa di padang Arafah,Continue Reading

Potluck Raya JDT Blogger Untuk Tahun 2022 | Entry yang lama dah diperam akhirnya menonjolkan diri.Itupun sebab nak ambil mood bercerita di lain entry. Potluck raya yang last JDT Blogger buat adalah di Teratak Sis Lin.Itu pun tahun 2018.Masa tu meriah sebab ramai blogger Johor yang datang rumah sis. SelepasContinue Reading

Hero Dim Sum Halal Dan Berbaloi Dengan Harga | Mesti ramai dah tau kan tentang pembukaan restoran Hero Dimsum beberapa bulan yang lepas? Kalau sebelum ni umi makan Dim Sum di Renaissance Hotel, nak cari yang kat luar dengan harga yang murah dan halal tu payah la sikit.Jadi bila HeroContinue Reading