Showing 21 Result(s)
7 Tabiat Punca Badan Cepat Penat Yang perlu Anda Tahu
HEALTHY TIPS

7 Tabiat Punca Badan Cepat Penat Yang perlu Anda Tahu

7 Tabiat Punca Badan Cepat Penat Yang perlu Anda Tahu|Antaranya adalah pengambilan Kopi.Ya atau tidak korang kena baca entry ini sampai habis.Mungkin korang tergolong dalam tabiat yang menjadi punca badan cepat penat ni. Ya korang, kadang kala tak buat apa pun seharian badan boleh jadi penat.Penat ni merupakan sesuatu yang pasti pernah berlaku kepada setiap manusia normal selepas selesai melakukan sesuatu pekerjaan. Kepenatan tu juga kadangkala boleh terjadi walaupun kita …

gel amani
HEALTHY TIPS

SHARIFAH SHAHIRA JUMPA RAHSIA BANTU SAKIT LUTUT IBUNYA

Rupanya dah lama aktres dan penyampai radio popular, Sharifah Shahira mencari produk yang boleh melegakan sakit lutut ibunya. Jadi ini berita gembira buat ibu saya.Tapi saya sebenarnya juga sudah kena belajr pakai benda ini.Umur macam saya ini, kena ambil tahu.Lainlah orang badan ringan tetapi keturunan saya pula badan besar, berat, jadi mudah sakit lutut. “kalau saya berjalan pun dah pakai selipar.Buat show pun pakai selipar.Buat show pun pakai selipar.Takut kena …

Kelebihan Peria yang korang tak tau
HEALTHY TIPS

Kelebihan Peria yang korang tak tau

Bila sebut pasal peria, ramai yang terbayangkan tentang pahitnya kan.Tapi kita tak tau disebalik pahitnya peria tu.Umi kongsikan kelebihan peria yang korang tak tau. Lagi pulak peria yang hanya dibuat ulam tanpa memasaknya terlebih dahulu.     Jom umi senaraikan antara kebaikkan untuk kita amalkan memakan peria katak ni.   10 KHASIAT DAN KEBAIKAN MAKAN PERIA KATAK   1# MERAWAT DARAH TIDAK SIHAT Ia dikatakan merawat darah tidak sihat seperti …

Senarai makanan untuk pesakit Diabetes
HEALTHY TIPS

Senarai makanan untuk pesakit Diabetes

Walaupun belum disahkan menghidap penyakit diabetes dan memerlukan ubat-ubatan kita masih perlu berjaga-jaga khususnya tentang pemakanan.Apa yang boleh di makan dan apa yang tak boleh dimakan oleh pesakit diabetes.Di bawah ini adalah senarai makanan untuk pesakit diabetes. MAKANAN TERBAIK UNTUK PESAKIT DIABETES PESAKIT DIABETES PERLU PILIH MAKANAN YANG TERBAIK UNTUK KESIHATAN

HEALTHY TIPS

Manfaat 10 ribu langkah Sehari

Manfaat 10 ribu langkah Sehari | Umi ni bukanlah pakar kesihatan dan beria pasal nak bagi manfaat ni dekat korang.Cuma perkara yang baik, ataupun perkara yang rasa kita perlu kongsikan.Why not kan.At least ia berguna bukan sahaja pada semua, tetapi untuk diri sendiri jugak. Dan umi bukanlah salah seorang yang mampu buat 10 ribu langkah sehari ni.Untuk tahun 2019 ni, umi cuba untuk buat.Walaupun bukan sehari, at least dalam sebulan …

HEALTHY TIPS

Makanan zero kalori yang perlu kita tahu

Makanan zero kalori yang perlu kita tahu | Ada ke yang sedang berdiet tu.Actually entry ni untuk simpanan sendiri.So senang nanti nak baca balik tentang makanan zero kalori ni.   Kepada korang yang mengamalkan diet, mesti nak tahu kan apa makanan yang mengandungi zero kalori ni.Actually bagus kita amalkan makanan zero kalori ni supaya lebih cepat penurunan berat kita tu.Tapi terpulang kepada individu tu sendiri.Macam diet IF, mereka akan mencari …

HEALTHY TIPS

Kurus dengan Intermittent Fasting

Kurus dengan Intermittent Fasting | Actually sebelum tu aku tak pernah lagi dengar pasal Intermittent fasting sampailah aku tergerak untuk jaga pemakanan aku.Itu pun sebab masa buat test Kolestrol, aku dapat tau yang kolestrol aku kena di paras yang perlu jaga.Boleh baca entry pasal tu di Entry ini. Kita lebih familiar dengan diet atkin dan diat biasa je kan.Tapi pernah tak terdengar pasal diet menggunakan kaedah Intermittent Fasting ni.Jom baca …

HEALTHY INFO

Diet Untuk si Diabetes

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kira depression teruk bila mana taknak ambil tau dah pasal blog.Ada angan-angan nak tutup je blog ni walaupun tak tau sebab musababnya. Especially dari segi kesihatan aku sendiri sekarang ni.Oh..itu aku taknak komen lebih..Malas nak ambil tahu walau diri rasa tak selesa dengan diri sendiri. Hari tu,memang terdetik untuk check kesihatan dari segi penyakit yang singgah dalam badan aku ni.Yelah,risau jugak semakin bertambah usia ni,semakin banyak pulak …

HEALTHY TIPS

10 Health Benefits of Avocado

Assalamualaikum source:google 10 HEALTH BENEFITS OF AVOCADO 1. May Reduce risk factors for heart disease 2.Contributes to 8% of daily fiber 3. Aids in stabilizing blood sugar 4. Source of naturally good fats 5. Great source of potassium 6. Maintains a healthy heart 7. Boosts Immune system 8. Makes your skin glow 9. Anti-inflammatory 10.Anti-aging →Thanks for Reading kisahsidairy.com← Contact me at :sitirohaida81@gmail.com