Jangan Berhenti Untuk Mendoakan Anak-anak | Tugas ibubapa bukan hanya jaga makan minum mereka kan.Doa kita adalah senjata anak-anak untuk hidup lebih sempurna So, sebagai ibubapa Jangan pernah berhenti untuk mendoakan anak-anak.Kenapa kita perlu sentiasa doakan anak-anak? Jom baca perkongsian yang umi ambil dari Fb ni. JANGAN BERHENTI MENDOAKAN ANAK-ANAKContinue Reading

Asbab Perkongsian di Blog | Tujuan entry ni bukan untuk umi bermegah-megah dengan apa yang umi lakukan.Perkongsian yang membawa rezeki kepada orang lain. Cuma untuk dijadikan perkongsian kepada amalan yang kita buat, bagi membantu mereka yang memerlukan.Kadang-kadang nak tolong kawan yang di dalam kesusahan, bukan perlu menghulur wang semata-mata, tetapiContinue Reading

Tukar Cara Kita Berdoa Dengan Formula Ini

Tukar Cara Kita Berdoa Dengan Formula Ini |Doa pun ada formulanya tau.Bukan sahaja Sifir.Kadang umi pun berfikir, adakah betul cara kita berdoa untuk meminta sesuatu kepada Allah? Sebenarnya apa yang kita nak dalam berdoa? Of courselah sebab nak doa kita tu dikabulkan oleh Allah swt kan? Tapi pernah tak kitaContinue Reading

ADAB BERDOA YANG SANGAT PENTING UNTUK KITA PELAJARI

Nak Berdoa pun Kena ada ADAB bukan sebarangan | Sekadar perkongsian tentang cara kita berdoa.Nak berdoa kena ada adab dan make sure doa kita betul. Ada satu cerita yang umi rasa sesuai untuk berkongsi pada semua tentang Doa ni.Jom kita baca supaya kita boleh ingat mengingatkan tentang cara kita berdoa.Continue Reading

10 Amalan Wanita ketika Haid dan Nifas

10 Amalan Wanita ketika Haid dan Nifas | Bila wanita kedatangan Haid dan Nifas ni, of course tak boleh nak solat 5 waktu kan. Cara terbaik untuk kita dekatkan diri dengan Allah swt walaupun kita tak boleh nak solat adalah dengan 10 amalan yang umi baca di blog siraplimau. UmiContinue Reading