Sambal Belacan Memang Menambah Selera.Nasi kat pinggan tu sedar-sedar boleh bertambah kalau tak disekat.Cukuplah bila ada sambal belacan. Lama tak cerita pasal menu masak-masak ni kan.Dulu masa umi bekerja kemain rajin lagi dok up cerita menu masak-masak ni.Bila dah duduk rupa rupanya kemain busy mengalahkan ape pulak. Bukan mengeluh jadiContinue Reading

Rasa Sikit Kesannya Sampai Ke Pagi.Begitulah kalau bila ambil kafein di malam.Walaupun diambil hanya secawan kecil, tapi kesannya sampai sekarang masih tak boleh tidur. Kononnya nak menghabiskan sikit lagi sisa nescafe dari jug petang tadi.Kesudahannya sampai sekarang mata masih segar bugar.Dari otak ni melayang tak tentu hala, maka moh lerContinue Reading

Wood Wall Hanging Massage Penghias Meja Kerja di rumah.Yelah kan, walau duduk di rumah pun nak kena ada jugak notice board ni untuk sebarang reminder di rumah. Nak-nak bila kita ada kerja yang perlu diselesaikan di rumah.Tak bermakna dah berhenti kerja, sebarang kerja blogger atau bisnes umi lupakan kan? AtContinue Reading

AKHIRNYA MEMEGANG TITLE SURI RUMAH SEPENUH MASA | Antara perancangan umi untuk bersara dari tempat kerja akhirnya tiba jua walaupun umi target 3 tahun lagi nak bersara. Tetapi memandangkan umi terpaksa berhenti juga atas beberapa perkara, umi redha jelah kan.Mungkin ada lagi rezeki yang lebih baik selepas umi berhenti kerjaContinue Reading

SELAMAT DATANG OKTOBER YANG PENUH KELAINAN | Baru hari ni lah baru dapat update blog.Walaupun ramai tak kisah blog ni diupdate atau tak, takpe janji umi kisah Dah masuk 2 Oktober 2021, entry pertama di bulan oktober.Nak mengarang bila di kampung tu, memang payah.Masa tulah line tak kuat, hujan, nakContinue Reading