Selamat Hari Raya Terkejut 2022 Untuk Semua | Begitulah sambutan hari raya tahun 2022 yang penuh dengan kejutan. Punyalah lama kan nak post satu gambar raya untuk tahun 2022 ni.Sampaikan blog dah hampir 2 minggu terabai.Ok, moh ler kita ambil mood dulu untuk update satu post sebelum melakukan tugas-tugas hakikiContinue Reading

Menu Berbuka Puasa Nasi Arab Arab Al-Husna.Punyalah takde up menu berbuka puasa untuk tahun 2022.Kalau dulu kemain rajin bercerita pasal menu berbuka puasa. Alhamdulillah, tinggal beberapa hari lagi kita nak sambut raya.Syukur pada tahun ni, kita dapat balik kampung. Sepanjang bulan puasa, sejak anak dah mula bersekolah penuh, memang umiContinue Reading

Wordless Wednesday #72 Tauhu Sumbat.Siapakah peminat tahu sumbat kat sini angkat tangan. Ini antara yang dicari juga semasa bulan puasa.Kalau dulu wajib cari lopes, roti jala, paru berlado dan ada lain lagi menu yang perlu dicari semasa bulan puasa. Bukan tak boleh buat sendiri, tapi kalau setakat 2 orang jeContinue Reading

Selamat Menyambut Ramadhan 1443H/2022 | Alhamdulillah dua hari lagi kita akan mula berpuasa.Syukur berpeluang untuk menemui Ramadhan untuk tahun ini. Umi kongsikan semula checklist untuk kita menghadapi Ramadhan untuk kita buat di bulan ramadhan nanti.Semoga bermanfaat untuk korang 10 checklist  Persediaan diri Sebelum Masuk Bulan Ramadhan Sebelum itu perlu kitaContinue Reading

Hari Kedua Kuarantin Di Rumah.Siapalah tak bosan kan duduk terperap dalam bilik.Kena kurung dengan tak kena kurung berbeza tau.. Selalunya memang lepas masak, mengemas rumah dan sebagainya memang umi suka lepak dalam bilik je.Tapi bila kena kuarantin ni tak boleh keluar kemana, dia punya bosan tu sampai rasa nak menjerit.hahahaContinue Reading