RESEPI AYAM CILI DAUN KESUM

RESEPI AYAM CILI DAUN KESUM MEMANG SEDAP.Resepi tiktok ni korang kena cuba tau.Memang sedap rasanya.Ada rasa-rasa lemak dan daun kesum tu yang menyedapkan ayam cili ni. Ini adalah kali kedua umi buat sepanjang bulan puasa ni, yelah nak buat selalu kang orang muak pulak kan.Jadi cukuplah ulang 2 kali.Yang sukaContinue Reading

Loading

5 ANEKA RESEPI TERUNG YANG BOLEH KORANG CUBA

5 ANEKA RESEPI TERUNG YANG BOLEH KORANG CUBA | Selain dari menjadi bahan sampingan untuk kari dan sebagainya, ada beberapa resepi terung yang boleh korang cuba. Kepada korang yang suka sangat dengan terung, tapi tak tau macam mana nak pelbagaikan resepi untuk terung, entry ini untuk korang. Umi adalah salahContinue Reading

Loading

Buat Susu Kurma Sendiri lebih jimat untuk tenaga berpuasa

Buat Susu Kurma Sendiri lebih jimat untuk tenaga berpuasa | Walaupun di pasaran dah lengkap dibotolkan , tetapi ia lebih jimat jika buat sendiri Selain dari umi kongsikan Tips mudah ajar anak berpuasa, menu wajib yang umi sediakan untuk Naura dan Awfiyah adalah Susu Kurma.Disebabkan tahun ini tahun pertama bagiContinue Reading

Loading

5 RESEPI BUTTERMILK YANG BOLEH KORANG CUBA

5 RESEPI BUTTERMILK YANG BOLEH KORANG CUBA | Ada orang tak suka masakkan jenis buttermilk ni sebab cepat muak, dan ada yang suka sebab rasa lemak-lemak buttermilk tu pula. Umi kalau buat buttermilk ni kurang sikit, sebab tak berapa nak minat dengan tekstur lemak butter bila makan dengan nasi.Kalau yangContinue Reading

Loading

resepi chicken butter

Atas permintaan juga hari tu si adik sibuk nak makan ayam goreng yang makan kat kedai.Umi taulah tu dia nak makan Chicken Butter yang pernah umi order hari tu.So, bila tengok resepi sangat mudah nak sediakan chicken butter ni. Nak cari resepi yang mudah dan siap cepat untuk dihidangkan kepadaContinue Reading

Loading