Bercerita tentang Renovation rumah yang tak pernah habis | Lama betul tak bercerita pasal Rumahku Syurgaku ni.Umi nak start balik bercerita since dah ketinggalan beberapa episode. Takpelah, umi pelan-pelan kayuh.Bukan apa, umi nak jadikan ianya sebagai kenangan umi dan babah sepanjang kami memiliki rumah.Pahit maung nak kumpul duit renovate sikit-sikitContinue Reading

Assalamualaikum Sesungguhnya kami redha jika bukan itu rezeki kami.Sebenarnya dah 3 hari juga aku tak update pasal ni. Kalau korang mengikuti perkembangan diri aku ni, pasti korang tau yang aku sekarang ni tengah buat renovation rumah. Tak taulah pulak bila rumah aku tu dipecah masuk, tapi yang pastinya pencuri tuContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah…terbengkalai lama pasal kisah renovation rumah ni kan..mana taknya,Sibuk sangat dengan urusan itu dan ini di samping nak mengumpulkan dana untuk renovation rumah, Maklumlah,Kami yang bergaji sederhana nie,terpaksalah menunggu juga untuk cukupkan wang.Bukan senang kalau dah ada rumah ni.Beban hutang bertambah.Kalau tak berhutang,memang takkan la dapat harta kan.. IngatContinue Reading

Assalamualaikum Kunci apalah yang aku dapat nie ek..Bukan kunci kereta atau kunci motor ye. Alhamdulillah dengan berkat usaha sama suami isteri ,akhirnya Kunci rumah itu milik kami.Dan bermulalah hutang besar bagi  kami.Takpelah..tu dah dikira harta kami. Pada dasarnya memang taknak beli rumah,sebab rumah yang kami duduki sekarang nie akan menjadiContinue Reading