• produk review

    Super Mom Jimat pantas mudah dan berkesan

    Super Mom Jimat pantas mudah dan berkesan | Sebenarnya sebelum ni dah pelbagai cara aku guna untuk hilangkan kotoran bukan sahaja di baju malah di dalam rumah.Nak hilangkan kotoran yang melekat pada bilik air, pintu dan sebagainya. Actually ini bukan review berbayar okeh.Dah banyak kali bagitau kat husband carilah apa² jenis produk yang boleh hilangkan kotoran khususnya di bahagian leher baju dan yang penting dekat pintu dapur tu.Nanti aku tunjuk ye bahagian yang aku bersihkan dengan pencuci Super mom ni.Memang best… KELEBIHAN SUPERMOM SPRAY Pakar menghilangkan kotoran degil di pakaian putih mahupun pakaian bewarna .Aku dah uji dah dekat kemeja husband aku.Memang hilang kotoran yang melekat dekat leher dan ketiak.Aku…

  • Produk,  produk review

    Homemade Sawi Asin Mama Maszull

    Homemade Sawi Asin Mama Maszull | Jarang nampak orang jual Homemade sawi Asin ni kat luar kan.Kalau ada pun tentunya terlebih masin dan payah nak jumpa yang homemade. Tapi kalau korang yang khususnya berada di Johor Bahru, boleh dapatkan Homemade Sawi Asin yang memang recommended.Actually aku tak pernah lagi makan sawi asin ni.Tapi memandangkan kawan-kawan aku kata sawi asin ni sedap masuk dekat dalam asam pedas.So, teringinlah nak merasa kan. Homemade Sawi Asin Mama Maszull ni memang sedap.Hari tu kat rumah,tak sabau punya pasal,aku belasah je masuk dalam maggi..Sedap jugak rasanya.Sebab masa tu sebab malas nak memasak.Jadi aku hentam je masuk dalam maggi…So, jangan tiru cara ni..kah².Hari berikutnya baru aku…

  • produk review

    Air fryer Haier dari GoShop sangat membantu

    Air fryer Haier dari GoShop sangat membantu | Dah lama sangat mengidam nakkan Air Fryer ni.Selalu jugak dok survey harga dekat Shopee dan Lazada.Kalau tengok Air Fryer ni di Go Shop jangan cakaplah, selalu sangat cakap kat husband, nak kumpul duit beli air fryer.Maklum ler,kita bukan jenis petik jari terus dapat.Nak kena kumpul duit dulu baru boleh dapat Air Fryer ni tau.. Air Fryer ni sudah semestinya menjadi idaman setiap para suri rumah.Betul ke tidak.Di pasaran, pelbagai jenis dan harga Air Fryer ni.Ada yang murah dan ada yang mahal.Kalau membeli tu,ikut keperluan dan juga kewangan kita.Kalau rasa mampu,belilah yang mahal dan elok sikit kan.Apa yang best pasal Air Fryer ni,…

  • produk review

    Nufael Susu Kambing disukai Naura

    Nufael Susu Kambing disukai Naura | Memang dah lama teringin nak bagi susu Kambing pada Naura.Tapi takut pulak dia tak boleh terima.Yelah..Dah nama susu kambing kan,mestilah rasa dia hamis sikit kan.Sebab tu aku risau sangat bila nak bagi susu kambing ni kat dia.Elok je dia minum Nufael Susu Kambing ni. Takde pun menolak macam yang pernah aku bagi dia sebelum ni. Tapi hari tu, adalah sorang kawan ni suggest kat aku pasal susu yang viral si Fattah anas dok cuba tu.Nufael Susu Kambing ni rupanya dah lama kat pasaran.Dia kata Nufael Susu Kambing ni lain dari yang lain sebab rasa dan keaslian susu asli ni memang dah terkenal lama dah.So, aku…

  • Produk,  produk review

    Susu Kambing Nufael 100% Asli dan Tidak berbau Hamis

    Susu Kambing Nufael 100% Asli dan Tidak berbau Hamis |Susu kambing Nufael adalah susu kambing yang dihasilkan tanpa bahan pengawet.Ia diperbuat dari 7 bahan sebenar iaitu tanpa gula, pewarna dan perisa tambahan.Nufael dihasilkan dengan gabungan makanan semulajadi seperti delima, kurma, madu, minyak zaitun dan Manna serta kismis dengan ekstrak sebenar dan bukan campuran berperisa,pewarna daripada bahan ini. Susu Kambing Nufael tidak berbau hamis seperti susu kambing lain.Ia juga mempunyai nutrisi yang tinggi untuk tubuh badan manusia.Ia membantu menguatkan tubuh disamping memberi tenaga kepada mereka yang meminumnya. PERBEZAAN SUSU KAMBING NUFAEL DENGAN SUSU KAMBING LAIN Kalau ikutkan banyak produk susu kambing di pasaran.Antara betul atau tak kandungan susu kambing di dalamnya…

  • produk review

    Garlic Balm ZM Beauty untuk bayi batuk dan selsema

    Garlic Balm ZM Beauty untuk bayi batuk dan selsema | Kalau anak batuk dan selsema ni, selain dari ubatan dari klinik, kenalah ikhtiar cara tradisional jugak sebab kalau tak, akan melaratlah berminggu-minggu lamanya.Cara tradisional yang selalu digunakan oleh mak-mak kita dulu adalah dengan penggunaan bawang putih atau bahasa omputehnya garlic. Kalau korang buat carian Khasiat bawang putih ni memang banyak tau.Salah satunya adalah mengurangkan batuk dan selsema anak.Aku ada ceritakan cara keluarkan hingus dan kahak  di rumah dengan kaedah steaming yang menggunakan bawang putih.Di Entry tu aku gunakan bawang putih sebagai salah satu kaedah untuk keluarkan hingus dan kahak Naura dulu.   Selain dari kita buat steaming kan, boleh je…

  • produk review

    YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER GADGET BARU UMI

    Assalamualaikum YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER GADGET BARU UMI | Alhamdulillah..Akhirnya tercapai jugak hasrat umi untuk meminang AUTHENTIC YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSE ni.Lama dah tau nakkan Diffuser ni untuk letak kat rumah.Sejak umi diperkenalkan oleh kawan umi,lebih setahun kot umi pendam.Bila dia ada keluarkan yang mampu milik macam ni,terus melekat nakkan Diffuser ni.Alhamdulillah..Duit lebih umi berblog,dapat jugak kan. Bila dapat je,umi dah excited untuk cuba letak dalam bilik.Sebab umi rasa sesuai kot letak dalam bilik.Kalau dekat luar kang,sape pulak nak sedut aromaterapi ni kan.Bila umi beli AUTHENTIC YOUNG LIVING DESERT MIST DIFFUSER ni umi dapat percuma dua botol Essential Oil iaitu Lavender dan juga lemon.Dan umi memang sangat sukakan bau Lavender…

  • produk review

    Kira Kira Baby Selesa dan Berkualiti dari Jepun

    Assalamualaikum Kira Kira Baby Selesa dan Berkualiti dari Jepun | Happy kan bila lihat anak kita selesa dengan apa yang dipakainya.Kalau diikutkan banyak je produk baby yang berada di pasaran sekarang ni.Dan tak semua produk yang ada dipasaran sesuai dengan anak-anak kita.Sebagai ibu,kita kena pandai untuk memilih jenama produk bayi yang sesuai dengan anak kita. Walaupun ada je jenama yang terkenal dengan brand mereka yang ada di pasaran,tetapi kadang kala ianya tidak sesuai dengan anak kita.Mungkin ada di antara produk mereka yang tidak  diperbuat dari bahan-bahan semulajadi dan mempunyai pewangi yang kadang kala tidak sesuai untuk digunakan oleh anak kita.Tapi ada satu brand ni yang aku nak perkenalkan dekat korang,yang…

  • produk review

    CARRIE JUNIOR | Shampoo Odour Buster untuk kanak-kanak

    Assalamualaikum CARRIE JUNIOR | Shampoo Odour Buster untuk kanak-kanak| Paling suka sebenarnya bila cium bau rambut anak ni.Tapi bila diorang dah buat lebih aktiviti,mulalah bau yang sedap tu jadi tak sedap.Bila dah berpeluh-peluh,main tak hengat dunia,jadi bukan sahaja badan bau masam,rambut pun berbau masam jugak.Sebab tu aku guna shampoo  Odour Buster ni untuk kakak dan adik.   Bila adanya CARRIE JUNIOR KIDS SHAMPOO ODOUR BUSTER ni,sedaplah umi nak cium rambut diorang tu.Takdelah bau teruk sangat.Yang bestnya ada bau peach..lagilah harum tau.Kalau korang nak tahu,kita tak boleh tau syampu rambut anak menggunakan syampu dewasa kerana kulit kepala dan rambut kanak-kanak ni halus dan amat sensitif,Sebab tu Carrie Junior mengeluarkan Syampu yang dirumus khas…

  • product bumiputera,  produk review

    ATASI RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN

      RAWAT RAMBUT GUGUR,KELUMUMUR DAN GATAL DENGAN PRODRUFF BEHINDSKIN| Stress tau mak bila ada 3 masalah ni.Dah la gatal-gatal kulit kepala,kelumumur ditambah pulak dengan rambut gugur.Serius stress oi.Lagi pulak yang bertudung tu,bila dah gatal kulit kepala,pakai tudung,rasa serba tak kena je.Macam nak hagung kepala kat dinding..hahahaha…   Sebenarnya ada je tips hilangkan kelumumur,rambut gugur dan kegatalan kepala.Tapi tu pun kita kena rajin.Macam aku dulu kan,dah pelbagai syampu dan conditioner dah aku cuba.Dari hat murah sampailah hat mahal.Harga syampu lain,harga conditioner lain.Tu belum part untuk serum rambut dan sebagainya.Macam-macam tau.Duit dah banyak keluar untuk try syampu yang rakan-rakan syorkan.Rasa dah malas nak amik tau dah bila diorang sebut pasal syampu jenama…