Showing 34 Result(s)
kisahsidairy.com pregnancy

Salam Jumaat Semua

Assalamualaikum Sumber:google Alhamdulillah…Bertemu jumaat lagi di Tahun baru ni.Sedar tak sedar dah masuk tahun baru..Tahun yang diharapkan memberi seribu kemanisan dalam kehidupan..Insha allah. Segala suka dan duka di tahun 2014 akan ditutup rapat serapatnya,memberi ruang untuk tahun baru ini memulakan kehidupan yang baru. Walaupun menyambut kedatangan tahun baru dengan keadaan yang masih tidak sihat lagi ni,aku gagahkan juga,supaya tidak terus lemah.Demam,batuk dan selsema masih lagi menjadi peneman utama setiap hari.Walaupun …

kisahsidairy.com pregnancy

Berapa Kali Dah ni!

Assalamualaikum Masih lagi bercerita pasal pregnancy ni..Bukan mudah kan nak buat kad pink tu..Upppffhhh..Lama benau menunggu..Buat kad je dah 2 jam..Jumpa doktor, lagi..Kena pulak check semua sekali..Memang aku rasa akulah yang paling lambat balik semalam..Buat kad dari pukul 2 hingga jam 5 petang..Kebanyakkan staff nurse semua dah balik..Last jumpa doktor semalam,sempat doktor suruh buat check ECG..Nak check jantung aku ler tu..Kalau korang tengok entry aku semalam,mesti korang tau cerita. Kalau …

kisahsidairy.com pregnancy

Dah pun buat Kad pink

Assalamualaikum Alhamdulillah..Hari ni,dah pun selamat buat kad pink..Aku rasa korang pun tau kan apa itu kad Pink..Kad pink ni kad ibu mengandung.Walaupun ianya terlalu awal untuk aku buat kad ni,Tapi memandangkan tak nak kejadian yang tidak diingini berlaku lagi untuk kandungan kali ni.Cepat -cepat aku buat kad..At least pemeriksaan awal,dapat mengelak kejadian yang tak diingini berlaku. Tapi menurut kata doktor tadi,bagus aku buat kad awal,Apa taknya baru buat kad,dah ada …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger parenting blogger pregnancy

Khasiat Buah Delima Untuk Ibu yang mengandung

Assalamualaikum Mungkin ramai yang dah ketahui akan kelebihan khasiat yang ada pada buah delima ni kan..Lagi pulak untuk ibu yang mengandung..Memang terlalu banyak khasiatnya.. Ini diakui oleh mereka yang sudah membuat kajian terhadap buah delima ni.Menurut penyelidikkan,ibu ibu mengandung yang berisiko melahirkan anak pramatang sangat disarankan mengambil buah Delima ni Bahkan Nabi Muhammad saw pun pernah bersabda  “Tidak ada delima yang tidak mempunyai buah dari delima surga di dalamnya” (HR Abu …