10 Fakta Menarik Mengenai Bayi Di Dalam Kandungan

Assalamualaikum 33 weeks Pregnancy..Lagi 7 minggu lagi,insya allah,akan dipertemukan dengan anak syurga umi ni..Insya allah juga,mohon Allah swt permudahkan urusan umi bersalin ni..Terbaca fakta menarik tentang bayi di dalam kandungan ni.Boleh share dengan mom to be diluar sana. sumber:google 1. Di sekitar usia 3 bulan usia di dalam kandungan,bayi mula menelan air ketuban dan mengeluarkannya…

Loading

Read More

Usia Kehamilan Dah masuk 30 minggu

Assalamualaikum Rasa macam sekejap je ,usia kandungan dah menjangkau ke 30 minggu,iaitu 7 bulan.Debak debuk jugak jantung ni kalau nak difikirkan pasal bersalin.70% persiapan baby dah pun siap.Tak banyak kot yang aku beli untuk anak kedua ni.Yelah,Nur awfiyah baru lagi dilahirkan,bermakna banyak barangannya yang masih elok dan boleh digunakan lagi. Ramai kot dok tanya jantina…

Loading

Read More

Kencing Kotor Ketika Hamil

Assalamualaikum Sumber:google “Nurse,tengokkan result kencing saya,ok tak” “Eh,kencing awak kotor la…air kencing tadi ada lagi tak,awak hantar ke bilik 17(makmal) Huh!!! tulah ayat yang aku rasa paling takut..semalam lepas ambil tekanan darah tinggi,berat semua,terus pi toilet untuk check air kencing dan jugak BMI..Dah rasa cuak jugaklah bila nurse cakap macam tu kan.Yelah bila kandungan dah…

Loading

Read More