Assalamualaikum Siapa kat sini suka makanan berpantang.Sila angkat tangan!!…Ha..aku tau ada antara korang yang tak suka menu berpantang kan..Macam aku jugak la,ada jugak makanan berpantang yang aku kurang suka..Yelah..bila lauk yang sama je,mau tak jemu..hehehe Masa dalam pantang,alhamdulillah,adik ipar rajin masakkan menu yang tidak menjemukan aku.Ikan haruan memang menjadi menuContinue Reading

Assalamualaikum Bila kita ibu mengandung pertama kali ni,mungkin kita takkan tahu apakah tanda-tanda nak bersalin.Termasuklah aku ni.Banyak juga yang aku google dan pertanyaan-pertanyaan kepada rakan dan jugak adik beradik yang pernah ada pengalaman melahirkan anak. Bila kita dah ada sedikit pengetahuan tentang tu,at least tidaklah kita menggelabah tak tentu pasalContinue Reading

Assalamualaikum Alhamdulillah…Usia kandungan dah masuk ke minggu ke 36 minggu.Sedikit perkongsian apabila kandungan 36 minggu ni  Pada usia fetus(bayi) 36 minggu,ibu mengandung akan merasakan seakana-akan bayi hendak terkeluar dan menjadikan anda rasa kerap untuk ke tandas.Saiz bvayi di minggu 36 minggu kehamilan adalah 45sm dari kepala ke jari kaki denganContinue Reading

Assalamualaikum Lama betul tak update.Rasanya start dari khamis lepas lagi dah blog terabai.Kesihatan sekarang ni kurang memuaskan,tetapi alhamdulillah..masih ada semangat untuk berpuasa. Rindu nak blogwalking di blog rakan rakan.Confirm ramai dah lupakan aku..hehhe..Nak update blog by phone pun tak berkesempatan. Hari ni dapat jugak nak update.Itu pun sebab bosan menungguContinue Reading

Assalamualaikum sumber :google Seperti biasa lah kan,Blog tak berapa nak updated!!..Tapi tetap gagahkan jugak update hari ni walau keadaan tidak mengizinkan. Lately ni,kepala sakit,mungkin disebabkan sakit gigi yang semakin teruk.Dah mintak nasihat doktor,tapi dikhuatiri akan membahayakan kesihatan aku sendiri.Hanya dapat ubat panadol sahaja untuk mengatasi sakit kepala.Kalau ikutkan hati nakContinue Reading