Showing 155 Result(s)
Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini
Nagging TIPS

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini

Pemilihan Cermin Mata Fleksibel Untuk Kali Ini|Hai korang.Sebenarnya ada cerita nak diceritakan sebelum timbulnya entry ni,tapi memandangkan banyak benau kerja yang tertangguh pasal cerita tu,so kita abaikan dan update kisah terbaru ni..hehehe..Actually selepas peristiwa rumah kena masuk orang tu,hah..siapa yang follow umi kat fb mesti tau ceritanya,,Itulah cerita yang aku nak ceritakan,tapi…nantilah dulu… Actually,selepas peristiwa tu,aku balik kampung..Saja nak tenangkan fikiran memandangkan rasa takut lagi nak duduk rumah untuk dua …

Nagging

Bertukar Kepada Umobile Prepaid ke Umobile Postpaid

Assalamualaikum Hai korang☺☺Actually aku dah lama  terfikir nak masuk Umobile Postpaid ni.Lama dah fikir.Sampai naik basi fikir masalah ni. Bukan apa,kekadang tu,rasa macam membazir,tapi bila guna prepaid pulak,Data habis cepat,Credit pun cepat jugak.Sekarang ni Naura banyak jugaklah tengok Youtube.So,makin cepatlah Data Internet.Selalunya aku akan topup untuk internet dalam Rm30 sebulan.Kadang-kadang extra topup dalam RM20 gitulah.Itu kalau data internet tak habis,kalau habis,of courselah aku kena tambah lagi data dan topup RM30.Banyak …

Nagging

Rumah Kena Pecah Masuk Lagi?

Assalamualaikum Hai korang☺☺Sebenarnya bila teringatkan balik kes Rumah kena Pecah Masuk tahun lalu,memang sedih.Pelbagai dugaan untuk kami.Tapi setiap dugaan itu Allah swt bagi sedikit kemanisan bagi kami jugak. And,kalau korang nak tahu hari rabu bersamaan dengan 10 Jan 2018,sekali lagi rumah dipecah masuk orang.Mulanya masa aku balik kerja tu,tengok sliding door rumah terbukak,aku tak rasa sesuatu pun.Dalam pemikiran aku,mybe my husband balik,Motor dia rosak.Itu jelah yang aku fikir.Tapi lama jugak …

Nagging

SHUTDOWN!

Assalamualaikum Hai korang..SHUTDOWN!! Apa yang shutdown tu eh…Hah..ni nak cerita ni. Company bakal shutdown selama seminggu..uihhh…Bila fikir pasal cuti ni memang seronok,tapi bila dicutikan rasa tak seronok la pulak sebabnya,ia akan melibatkan kekurangan gaji . Lama kan tak cerita pasal work..Dan hari ni,aku masukkan cerita Shutdown ni di dalam entry aku.Yelah,sesekali kena juga kan cerita pasal work ni.Bagi nak lepaskan segalanya semua disini. Lately ni,company aku kurang projek masuk,Kebanyakkan company …

Nagging

Tonsil Bengkak

Assalamualaikum Hai korang☺☺Alhamdulillah,tekak dah mula rasa lega sikit berbanding kelmarin.Sakit tekak dari hari rabu hari tu,tapi aku buat tak tau je sebab belum terlalu teruk.So aku banyakkan minum air masak untuk melegakan panas dalam badan ni.Tapi lama kelamaan makin teruk,diikuti dengan batuk dan selsema.Bila dah datang batuk dan selsema ni,mulalah sakit kepala dan badan pun rasa tak sedap. Khamis tu,masih ok lagi,sampailah malamnya dah rasa tak boleh nak telan makanan …

Nagging

Makan-makan di Office hari ni

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Aku busy sikit hari ni,dok tengok orang nak bakar-bakar hari ni.Hah..Hari ni dapat makan free,boss belanja sempena 7 months Festival atau lebih dikenali sebagai sembahyang hantu.And Of course bila ada acara macam ni,mest ada makan-makan.Eh…aku ada cerita dekat entry lepas tentang asal usul perayaan hantu ni.WAJIB BACA TAU!! hehehehe Walaupun tak semeriah dulu-dulu makanannya,at least adalah jugak kan.Company kurang ada project  sekarang,so buat apa yang ada..Mana tau …

Nagging

Freshkon Colors Fusion menjadi pilihan

Assalamualaikum Hai korang☺☺ Kalau nak cerita pasal contact lens ni beb,aku rasa aku bukan pakar.Tapi aku adalah salah seorang yang menggunakan contact lens. Aku dah memakai contact lens lebih dari 10 tahun…Tapi bukanlah pemakai tegar.Pertama kali aku menggunakan contact lens adalah dari jenama Freshkon.Masa aku kenal contact lens ni aku guna yang clear lens sahaja tau.Takdelah warna-warni ke ape… Lepas tu,bila ke kedai cermin mata,saja nak tukar-tukar warna pulak,hah,tu yang …

Nagging

Nyonya Tukang Gunting Rambut

Assalamualaikum Hai korang☺ Hari ni nak lari topik dari cerita pasal produk,kita post entry santai je.Sebenarnya masa cuti hari tu,memang tak plan ke mana pun.31 Ogos aku balik kampung and pada hari raya pulak,kami memang tak kemana.Just makan-makan je di rumah. Pada hari sabtu pulak,kami ke pantai untuk berkelah.Hah..cerita tu nanti aku up di entry lain.Banyak nak sorting gambar.Tu yang delay post pasal berkelah tu. Hari Ahad,actually dah plan nak …

Nagging

Menu of the day 26 Ogos 2017

Assalamualaikum Hai korang??Alahaiii..lama pulak tak up story from my kitchen ni.Bukannya tak memasak,hari-hari memasak.Tapi bila dah penat,takdenya nak up story pasal menu. Hari ni pulak,ingatkan nak buat menu special sikitlah..Naklah buat nasi tomato konon-kononnya.Tapi bila dah sinki tersumbat,asyik nak kerjakan dia je,hah kesudahnya mood jauh dah pergi..Sampai mintak nasihat rakan facebook. Dah cuba petua bikarbonat dengan cuka,tapi disebabkan sikit je yang tinggal,punahlah harapan..Google jugak mana yang perlu.Teringat ada kawan suggest …

Nagging

Santai petang di Jusco semalam

Assalamualaikum Hai korang☺☺Sambil menunggu jarum jam ke angka 5 petang,betapa boringnya hari ni..hadoii…tak tau dah nak cakap ape.Mybe sebab hari ni last bekerja,Gaji pun dah settle,So.kita up sikitlah story kan. Eh korang..Giveaway masih lagi berlangsung tau,kepada korang yang belum menjoinkan diri tu,cepat-cepat tau join..Hadiah menarik menanti korang.So yang nak join boleh klik Link di bawah ni Merdeka Giveaway by kisahsidairy.com Actually,semalam aku half day,baby sitter ada personal problem dan dia …