Showing 6 Result(s)
kisahsidairy.com my new baby born parenting blogger pregnancy

Pengalaman bersalin Czer

Assalamualaikum Alhamdulillah..Dua bulan sudah berlalu.Baru nak update pasal pengalaman bersalin czer ni. Kot ler korang tak tau pasal czer ni,meh aku tolong ringkaskan Bersalin Czer ni. Pembedahan Caesarean adalah  pembedahan di mana pakar bedah akan membuat potongan pada perut dan rahim(uterus) agar bayi anda bleh dilahirkan.Of course la pembedahan ini adalah biasa bagi wanita yang mengandung, sumber dari babycenter Ini saja aku nak share pasal pengalaman aku bersalin secara Czer. …

kisahsidairy.com lifestyle blogger my new baby born parenting blogger pregnancy

Lahirnya Puteri Di Dalam Keluarga Kami

Assalamualaikum Blog dah berhabuk ditinggalkan.Da semakin hampir nak expired domain.Insya allah..akan terus menggunakan domain yang ada.Expired pun bulan lapan nanti. Dekat sebulan jugak tak update blog.Bukan tiada cerita yang nak diceritakan,tapi kedatangan syawal yang bermakna tahun ni membuatkan kesempitan waktu untuk update blog.Update pun menggunakan handphone je. Alhamdulillah..setelah 38 minggu berada di dalam kandungan,puteri kami telah selamat dilahirkan masuk sahaja minggu ke 39 bersamaan dengan 4 syawal.Syukran..Allah swt permudahkan semua …

kisahsidairy.com my new baby born nur awfiyah

Happy Monthsary to My beloved Nur Awfiyah

Assalamualaikum Happy Monthsary  to my Beloved dotter..Semakin membesar anak ummi.Semakin banyak keletah yang dia buat,membuatkan ummi dan babah sentiasa gembira melihat perkembangan mu sayang. Alhamdulillah,genap kamu 6 bulan hari ini.Bila melihat kembali sewaktu ummi bertemu dengan mu buat kali pertama,tersentuh hati ini,melihat kamu tidur dengan nyenyaknya.Ingin mendakap dirimu walaupun tatkala itu ummi belum berkemampuan nak berbuat demikian. Pertama kali dirimu hadir dalam hidup ummi dan babah,alangkah bahagianya kami.Biarpun kamu hanya …

kisahsidairy.com motherhood my new baby born nur awfiyah PARENTING progress

Bawa Nur Awfiyah Ke Klinik Lagi

Assalamualaikum Baru  je masuk kerja ni..Pepagi tadi,bila dengar nafas Nur awfiyah berbunyi terlalu kerap,rasa tak sampai hati pulak tengok..MIL dah sibuk suruh bawak pi klinik.Yelah takut melarat. Memang dah lama nak bawa gi klinik,tapi masa tu belum la tahap macam tu sekali.Jadi aku halfday hari ni untuk awfiyah..Untuk anak,kita sanggup berkorban apa sahaja..Harap satu hari nanti,dia akan menghargai pengorbanan ummi ngan babah dia.Insyallah…Bukan nak balas dengan wang ringgit.Cukuplah sekadar jadi …

my new baby born

Cerita Orang Baru

Assalamualaikum Merujuk kepada entry SINI…Memang belum berkesempatan untuk menziarah adik aku tu. Kesian Dia..Harap-harap hujung bulan nie dia balik kampung.Boleh tengok anak dia..Cubit-cubit pipi baby boy tu..boleh cium-cium pipi dia. Aku paling suka cium bau baby..orang kata bau baby tu macam bau syurga..Wallahualam.. Hari nie aku nak share pic dan juga nama yang diberi oleh mama ngan papa nya.Ikutkan dulu papanya suka sangat dengan nama ADAM..Tapi tak tau kenapa bila …

my new baby born

Orang Baru Di Rumah Kami

Assalamualaikum Alhamdulillah,syukur kehadrat Allah kerana dengan limpah kurniaannya,maka lahirlah seorang putera dalam keluarga kami. Berkat doa dari ibu dan ayah untuk mendapatkan anak lelaki akhirnya tercapai.. Betapa terujanya aku pulak sebagai makcik kepada anak kecil ini,apabila mendapat berita tentang kelahirannya. Dalam keluarga besar kami,memang kebanyakkan anak saudara perempuan.Ada 3 orang sahaja lelaki.Sekarang bertambahlah seorang lagi hero untuk dibuat gaduh. Allah belum lagi mahu perkenankan doa aku untuk mendapatkan zuriat sendiri.tapi …