Kunci kejayaan bagi orang yang berjaya.Bukan senang untuk kita berjaya dalam perniagaan atau kehidupan Pelbagai ranjau,onak duri kena tempuh untuk mencapai kejayaan..bangun duduk seseorang itu diambil kira untuk sesebuah kejayaan..Kadang kala apabila kita jatuh dalam perniagaan,kita akan bangkit dan belajar dari kesilapan yang pernah kita lakukan semasa kejatuhan kita dalamContinue Reading

ayuh audit diri

Ayuh Audit Diri #3 | Setiap hari kita sentiasa nakkan sesuatu yang lebih baik.Perkara yang baik, kita teruskan dan perkara yang tidak baik kita tinggalkan.   Orang Yang Berjaya cepat membuat keputusan dan lambat menukarnya.Tetapi orang yang gagal, lambat membuat keputusan dan cepat menukarnya.BUAT KEPUTUSAN MENJADI ORANG YANB BAIK DARIContinue Reading

ayuh audit diri

Ayuh Audit Diri #2 | Nak berubah kena audit diri kita dari dalam.Bukan dengan kata-kata tapi perbuatan. Kata-kata yang menunjukkan kita nak berubah tu FAKE je semata-mata.Tapi dari dalam hati, takde sedikit pun rasa ingin berubah. Perkongsian dari Prof Dr.Muhaya Mohamad Semoga kita sentiasa audit tingkah laku dan akhlak kitaContinue Reading

ayuh audit diri

Ayuh Audit Diri #1 | Umi kongsikan Himpunan status facebook dari Prof Dr.Muhaya Muhammad dari buku Ayuh Audit Diri. Nak berubah ke arah kebaikkan, bukanlah senang seperti yang di sangka.Ianya perlukan masa. Apa yang telah berlaku sebelum ni, tidak perlu di pandang kembali kerana ia boleh melemahkan kita. Nak berubahContinue Reading

Tips untuk Berfikiran Positif | Jadi manusia ni kadangkala kita tergolong dari golongan orang yang sentiasa positif dan adakalanya bersifat negatif. Bagus atau tidak kedua-duanya terletak pada diri masing-masing.Bukan umi nak cakap yang diri umi ni sentiasa positif.To be honest, umi adalah antara mereka yang kadangkala berfikiran negatif.Kadang kala sifatContinue Reading