Showing 117 Result(s)
lifestyle blogger PRODUK REVIEW

Hair Conditioner dari REJUVENATING 30-DAY TRAVEL ESSENTIALS ORGANIC BATH AND BODY CARE SERIES

Assalamualaikum Tak habis lagi ni nak cerita pasal produk dari Ecowell yang awesome ni.Yelah dalam satu kit ni mengandungi 5 benda yang sangat mudah korang bawa apabila korang pergi bercuti  Antaranya : Body lotion Shower Gel Hair Conditioner Shampoo Di entry yang lepas aku ada ceritakan dua darinya iaitu Shower Gel dan juga Body Shampoo. Kali ni pulak aku nak memperkenalkan korang satu produk yang ada di dalam Essential Kit …

kisahsidairy.com lifestyle blogger my family

Satu Family Demam

Assalamualaikum Lepas je kakak awfiyah demam tempohari,menjangkit pulak kat adik..Dah macam gasing berputar kitarannya..Ada aku ceritakan di entry Bila si kakak dan adik demam .Baik sehari dua,kena pulak lagi demamnya..Tapi menurut doktor,kalau anak demam,tengok samada dia aktif seperti biasa atau tidak.Kalau dia lesu tak bermaya,harus bawa berjumpa dengan doktor lagi.. Tapi berbalik pula dengan Naura dan awfiyah,tengok aktif je.Minum makan pun still macam biasa.Doktor kata,demam nak dapat upah je tu..Syukur lah …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger my family TIPS

7 Cara Mudah Untuk Mendapat Perut Yang kempis

Assalamualaikum Aku akui,lepas bersalin tuari,memang tak jaga makan,makan ikut suka.Lepas tu masa berpantang aku tak pakai barut sebab aku bersalin secara Czer..So,memang taklah aku nak memakainya kan. Source:google Siapa yang tak nak perut flat wehhhh!!! Tang penjagaan makan pulak,emm…rasanya tak boleh nak jaga makan..Sebab aku sentiasa akan makan untuk menghasilkan susu.Yelah.semenjak Naura kecil sampai dah la ni,dia breastfeeding.Cuma dia fully breastfeeding sehingga umur dia 6 bulan je.Lepas tu dah guna …

lifestyle blogger pemakanan TIPS

Smoothie – Khasiat dan Manfaatnya

Assalamualaikum Siapa yang tak suka kan bila dapat minum minuman yang segar dan sejuk dari buah-buahan.Di tambah pulak dengan rasa susu dan sejuk untuk diminum..Apa yang terbaca disini,smoothie ni penuh dengan khasiat dan manfaatnya.. Apa itu Smoothie? Smoothie adalah minuman berbahan buah-buahan, sayuran, sirup gula/ gula pasir, susu tawar cair dan air batu. Sebagian orang membuat smoothie dengan mencampur beberapa jenis buah atau mencampurkan buah dan sayuran sehingga tercipta rasa yang …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger myreading

Gatal di luka pembedahan? Jangan Di garu

Assalamualaikum Lately ni kan panas semacam je kan..Berpeluh sana sini.Pulak tu bila makan benda yang boleh menyebabkan alahan seperti udang atau sotong,mulalah rasa nak garu macam monyet!..emm…monyet jugak dipersalahkan.cerita ni bukan sahaja nak bercerita tau,ada info yang aku boleh kongsikan dengan korang..bukan sebab pasal gatal pun nak cerita..hahaha.. Bukan tempat biasa-biasa je yang gatal,malahan tempat luka operation tu pun naik gatal..Ikut hati nak je garu laju-laju..Sakit pun sakitlah..Janji dapat garu..Tapi …

kisahsidairy.com lifestyle blogger telco

Internet macam siput!!

Assalamualaikum Berapa banyak data yang selalu korang perlukan dalam sebulan? adakah cukup untuk 3-4gb sebulan? emm…macam aku ni banyak guna internet kat rumah dan kat office.Data mobile pun macam jarang guna.. Kalau kat rumah pun aku guna data mobile husband aku..hahaha..sebab dia sebulan banyak weh..Tapi kekadang rasa tak puas hati jugak bila kita top up internet je sebulan lebih rm50.Tapi data lembab gila.Tu yang rasa nak tukar kepada yang lain. …

kisahsidairy.com lifestyle blogger TIPS

5 Tips untuk Perbelanjaan persiapan Hari raya

Assalamualaikum Insya allah..Jika diizinkan Allah swt,maka awal bulan depan berpuasalah kita kan.Tak nak sentuh samada korang dah ganti puasa ..Korang dah besar kan 🙂 Ni nak bercerita pasal persiapan hari raya..Haruslah ada tips jugak kan untuk mengelakkan pembaziran.Especially dalam membuat persiapan membeli baju raya ni. Bukannya apa, seperti orang lain jugak,aku pun ada keperluan raya yang rasanya banyak dalam senarai.Tak tau bila lah nak mulakan untuk pencarian baju raya.Tapi untuk …

kisahsidairy.com lifestyle blogger sinopsis drama

Dah Berkenan dengan Cerita Mr Boss Ms Stalker

Assalamualaikum Alah..biasalah..kekadang tu bila tengok sesuatu cerita tu,bila tak start dari mula kekadang tu bila terjun je ke episode dah tengah-tengah,rasa macam tak best kan.Tapi bila dah tengok awal,macam dah best..haruslah kita akan ikut episode seterusnya kan. Tapi kekadang jugak,episode tengah-tengah tu pun boleh buat kita syok tengok,sampailah episode last.Sekarang ni kan dah menjadi trend cerita di tv diadaptasi dari novel-novel.Sebab tu tajuk cerita tu pun kekadang pelik. Tengok jelah …

INFO kisahsidairy.com lifestyle blogger TIPS

Tips penjagaan bateri kereta

Assalamualaikum Tetiba je kan blog si dairy ni bercerita pasal kereta.Bukan apa,lepas bertukar kepada bateri basah ni,penjagaannya lebih berbanding kepada bateri kering.Bateri basah ni,nak kena selalu tengok air bateri mencukupi atau tidak. Bateri basah bateri kering Penjagaan bateri kereta sangat penting untuk memastikan jangka hayat bateri kereta panjang dan ia juga memastikan perjalanan yang selamat.Bateri kereta terbahagi kepada dua iaitu Bateri kering dan Bateri Basah. Tempoh biasa jangka hayat untuk …

kisahsidairy.com lifestyle blogger selamat hari ibu

Selamat Hari Ibu untuk Noramah Abd Hamid

Assalamualaikum Noramah bt abd hamid..Nama ibu yang telah melahirkan aku.Walaupun masa kecil,akulah orang yang banyak menyusahkan dia.Sebab apa,sebab aku terlalu banyak menghabiskan masa dia menjaga aku sebab masa aku kecil,paling banyak penyakit..Akulah orangnya..Mana kena alahan,mana lagi kena masuk wad selalu..Mana nak dengar rengekan aku.Semuanya dia yang tanggung. Mana lagi adik-adik yang lain,yang perlukan perhatiannya.Dia seorang yang tanggung..Ayah telah kembali ke rahmatullah semasa kami sedang membesar.Masih teringat zaman kecil kanak-kanak kami.Masa …