Assalamualaikum Kadar Bayaran BRIM 2016 | Seperti yang sedia maklum,selepas Bajet 2016,Kadar bayaran BRIM untuk tahun 2016 telah meningkat mengikut pendapatan isi rumah.Pembayaran BRIM telah dinaikkan manakala satu lagi kategori baru telah diperkenalkan.Dalam Kategori baru BR1M,penerima BRIM yang tersenarai dalam program E-Kasih dan berpendapatan bulanan bawah RM1000 akan menerima bantuanContinue Reading

Assalamualaikum Doclab Face Ampoule Review | Merupakan produk terkini untuk rawatan kecantkan dirumus dan dihasilkan dan dihasilkan di Korea Selatan ternyata menjadi dambaan wanita kini.Rumusan bahan terbaik tanpa penggunaan sebarang alkohol mahupun bahan bahan daripada haiwan,juga tiada silikon ataupun paraben,Antara bahan utama yang terkandung di dalamnya adalah seperti asid hyaluronikmekstrakContinue Reading

Assalamualaikum Sebenarnya lagu ni lama dah dalam simpanan aku..Actually aku memang suka lagu-lagu Adele walau tak semua lagu Adele yang aku tau.Tapi bila tengok youtube ,ada pulak yang dok cover lagu ni..Hah ni..budak lelaki ni..Apa ke nama dia ek..Jap aku tengok!!Nama dia Leroz Sanchez..Nama dia mangai!!! terbelit lidah..nampak handsome..heheh..suara memangContinue Reading

Assalamualaikum Walaupun tengah sebak dek kerana anak-anak tinggalkan ummi dia hari ni.Takpe..ummi gagahkan jugak berblog.Menghilangkan kebosanan dan kesedihan.. Siapa yang tak rindu kan bila berjauhan dengan anak-anak.Atas sebab-sebab tertentu,ummi merelakan pemergian anak-anak untuk pulang ke kampung. Hoyeh!!! check Nuffnang ummi dah sampai..Alhamdulillah..Walau tak banyak mana,tetap bersyukur dengan rezeki ni.Alhamdulillah…hasil dariContinue Reading

Assalamualaikum Di sekitar Johor bahru ni,yang setakat ni aku tau atau kat tempat lain dah ada dah..Itu aku tak tau..hahaha…Baru-baru ni rasa viral jugak la di fb aku pasal Coffee ni..Actually yang paling viral adalah Pirate Coffee.Memang dah banyak jugak kiosk-kisok di sekitar tempat Pasir gudang ni.Cuma aku belum berkesempatanContinue Reading