10 Langkah ibu bapa perlu dibuat bila anak demam | Pernah tak korang rasa tak tentu arah dan panik bila anak kena demam yang tinggi? kita sebagai orang tua ni,bila ada anak ni,ada sahaja perkara yang perlu kita tahu,dan perlu kita amik tahu.Bukan main belasah je.Bila anak demam,terus gi klinik.bagiContinue Reading

Assalamualaikum Source:google Bab ni aku masih mengadaptasi pada naura.Kalau awfiyah tu,pegang je buku dia da start nak popo!!kalau pen atau pensil pun dia panggil popo jugak.Jadi nak bercerita dengan dia,memang adventure sikit..haha… Ada ke korang yang suka bercerita dengan anak? Kalau korang yang suka bercerita dengan anak,sememangnya korang tergolong diContinue Reading

Assalamualaikum World book day is a celebration of authors, illustrators, books.It’s also a celebration of reading designated by UNESCO marked in over 100 countries all over the world. This year Atria Shopping Gallery is organising the World Book Fest with loads of fun activities to encourage children to explore theContinue Reading

Assalamualaikum Ibu mana yang tak risaukan bila anak batuk dan selsema memakan masa hampir 2-3 minggu untuk sembuh.Takkanlah asyik nak makan ubat dan ulang alik ke klinik sahaja.Sebagai ibubapa kita harus try and error perubatan lain untuk melihat anak kembali pulih sedia kala. Asalkan kita mencuba sesuatu yang tidak memudaratkanContinue Reading

Assalamualaikum Start dari malam tadi,badan rasa panas,tekak perit tak terkata.Nak minum air masak banyak-banyak pun rasa sakit di tekak..Bila Naura dah mula mengengek nak susu,dengan keadaan tak sihat,rasa risau pulak..Yelah..takut Naura berjangkit pulak sedangkan dia pun masih batuk dan selsema. source:google Sebagai ibu haruslah risau pasal ni kan.Dari pembacaan akuContinue Reading